
100 ml sut
100 ml su
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
80 g tereyağı
125 g un
4 yumurta
Dolgusu icin
400 g krema
1/3 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya ozutu
5-6 cilek
Uzeri icin
Pudra şekeri
Cilekli ve kremalı puflar hazırlanışı
Sut, su, toz şeker, tuz ve tereyağını bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp unu ekleyin ve karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alıp 1-2 dakika pişirin. Karışımı bir kaba aktarın. Ilındıktan sonra yumurtaları ekleyip mikser ile karıştırın.
Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan yuvarlak şeklinde sıkın. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp tel ızgarada soğumaya bırakın.
Dolgusu icin kremayı bir kaba alıp mikser ile cırpın. Pudra şekeri ve vanilya ozunu ekleyip karıştırın. Dolguyu hamurların yarısına paylaştırın. Cilekleri dilimleyip dolgunun uzerine dizin. Hamurların yarısıyla uzerlerini kapatın. Pudra şekeri serperek servis yapın.
__________________