
Soğan kebabı / Gaziantep tarifi icin malzemeler
50 g Bizim Yağ
1 kg sarı soğan
300 g kıyma
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 cay bardağı sıcak su
2 sivri biber
3 domates
Soğan kebabı / Gaziantep Nasıl Yapılır
Soğanların kabuklarını soymadan uc kısımlarını kesin. Her birini ustten alt kısmını koparmayacak şekilde derin kesin. Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salcayı yoğurun. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dorde bolduğunuz domatesleri de ilave edin. Nar ekşisi ve erittiğiniz 50 g Bizim Yağ’ı ve sıcak suyu kucuk bir kasede karıştırıp soğanların uzerinde gezdirin. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
__________________