
Fransız soğan corbası tarifi icin malzemeler
• 500 g soğan (Piyaz doğranmış)
• 5 diş sarımsak
• 50 g tereyağı
• 1.5 lt tavuk suyu veya et suyu
Garnitur icin
• Yarım baget ekmek
• 100 g gravyer peyniri (Rendelenmiş)
• Karemelize edilmiş soğan
• İnce kıyılmış maydanoz
Fransız soğan corbası Nasıl Yapılır
Soğan ve sarımsakları buyuk bir tencereye aktarın. Tereyağı ile birlikte 20 dakika boyunca iyice yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu ilave edip, kısık ateşte yarım saat daha pişirin. Corbayı blender yardımıyla pure haline getirin.
Baget ekmeğini bir parmak kalınlığında dilimleyin ve uzerine rendelenmiş peynir serpin. Corbayı ısıya dayanıklı servis kaselerine paylaştırın. Her kasenin uzerine peynir kaplı ekmek dimilerini yerleştirin. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar bekletin. Fırından cıkartın, uzerini karamelize soğan ve kıyılmış maydanoz ile susleyerek servis yapın.
__________________