Yoğurtlu ve fasulyeli arapsacı corbası tarifi icin malzemeler
1 su bardağı kırmızı fasulye (Bir gun once suda bekletilmiş)
1/2 demet korpe arapsacı
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet buyuk boy soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Su
Yoğurtlu ve fasulyeli arapsacı corbası Nasıl Yapılır
Arapsacını yıkayıp temizleyin ve ince kıyın. Fasulyeyi 4 bardak suyla birlikte suyu neredeyse bitinceye kadar haşlayın.
Yoğurdu, un ve 8 bardak su ile beraber bir tencereye alın. İyice cırpın. Ocağın altını yakın ve surekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca onceden haşlayıp suzduğunuz fasulyeyi ve arapsacını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin (Katılaşırsa sıcak su ekleyebilirsiniz).
Sosu icin soğanları ince ince kıyın. Bir tavaya tereyağı ve soğanları aktarın. Soğanların rengi kahverengi oluncaya kadar kızartın. Soğanlar kızarınca naneyi ve kırmızıbiberi ekleyin ve altını kapatıp corbaya ilave edin.

__________________