
Cevizli lokum / Bursa tarifi icin malzemeler
Malzemeler
Yarım cay bardağı (100 ml) eritilmiş Bizim Yağ
2 yemek kaşığı kuru maya
2 adet kesme şeker
5~5.5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tutam tuz
İc harcı icin
100 g ceviz
1 cay kaşığı tarcın
1.5 cay kaşığı yenibahar
6 yemek kaşığı toz şeker
Acmak icin
1 cay bardağı (200 ml) eritilmiş Bizim Yağ
Uzeri icin
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Cevizli lokum / Bursa Nasıl Yapılır
Maya ve 2 adet kesme şekeri geniş bir kaseye alın. Uzerine suyu ilave edip maya tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. Maya kopurmeye başladığında un, eritilmiş Bizim Yağ ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun uzerini nemli bir bezle orterek 30 dakika dinlendirin. İc harcı icin ceviz, baharatlar ve şekeri cevizleri cok fazla ufalamadan blenderdan gecirin. Mayalanan hamuru uc bezeye ayırın. İlk parcayı yağladığınız tezgah uzerine alıp uzerine bir miktar eritilmiş Bizim Yağ surun ve merdane ile acın. Actığınız hamurun uzerine cevizli harcın ucte birini yayın ve rulo yapın. Ruloyu eşit parcalar halinde kesin. Diğer iki beze icin de aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin. Uzerini bir bezle oreterek 15 dakika daha dinlendirin. Uzeri icin pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Cevizli lokumların uzerine pekmezli sudan surup onceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Cevizli lokumlarınız soğuduktan sonra servis yapın.
__________________