
RAMAZAN GUVECİ
Eti icin;
500 gr dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım cay bardağı su
1 cay kaşığı pulbiber
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
Pilavı icin;
1 su bardağı arpa şehriye
Yarım cay bardağından biraz az sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
2 cay kaşığı tuz
Beşamel sosu icin ;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sut tuz, karabiber
Uzeri icin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Eti icin; once tavaya kuşbaşı etimizi koyup suyunu bırakıp cekene kadar kavurun.
Sıvı yağ ekledikten sonra soğanları ve biberleri koyup iyice kavurun.
Uzerine kabuğu soyulmuş kucuk doğranmış domatesleri ekleyip karabiber, pulbiber ve tuz ekledikten sonra pişmesini sağlayın.
Yarım cay bardağı kadar su koyup, suyunu cekene kadar pişirin.
Pilavı icin; once Tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı koyup şehriyelerimizi de ekledikten sonra rengi değişinceye kadar kavurun.
Tuz ve suyunu ekleyip yumuşayıp suyu cekene kadar pişirip demlenmesi icin kenara alın.
Beşamel sosu icin; tavaya tereyağımızı koyup erittikten sonra unu ekleyip kokusu cıkana kadar kavurun ve sutunu yavaş yavaş ekleyip boza kıvamına getirin.
Şayet koyu olursa sut ekleme yapabilirsiniz.
Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın.
Son olarak; demlenen ve pişen etlerimizi bir kabın icinde karıştırın. Sonra kucuk guvec kaplarımıza eşit şekilde paylaştıralım.
Uzerlerine Beşamel sostan paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri doktukten sonra 180°fırında uzeri kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis edin.

İnternethaber
__________________