Kalbura Bastı Tarifi İcin Malzemeler

Hamuru icin:
1 yumurta 250 gr tereyağı 1 cay bardağı sıvı yağ Yarım cay bardağı sut 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İci icin:
1 kase iri kırılmış ceviz ya da fındık Aldığı kadar un (tahminen 4-5 su bardağı 200 ml’lik) Şerbeti icin;
4, 5 su bardağı şeker 5, 5 su bardağı su 2-3 damla limon



Kac Kişilik: 8-10
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk




Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı

Hamurumuzu yoğurmadan once şerbetimizi kaynatalım ki tatlımız sıcak şerbetimiz ise soğuk olacak.
250 gr tereyağını bir tavada eritip biraz soğumasını bekleyelim.
Yoğurma kabımıza tereyağ, bir cay bardağı sıvı yağ, bir yumurta, yarım cay bardağı sut ve 1 yemek kaşığı yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş ekleyeceğimiz un ile yoğuralım. Gayet yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz buyukluğunde bezeler yapalım. Kalbur veya rende yardımıyla şekil verelim (ben şekilli silikon nihale ile şekil verdim)
Şekil verdiğimiz hamurları tepsimize dizip onceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda uzeri biraz kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlımızın uzerine biraz havalandıktan sonra şerbetini dokup cekmesini bekleyelim.
Servis yaparken arzu ederseniz uzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz
Afiyet olsun
__________________