Malzemeler

180 gr tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı sut
1 cay kaşığı vanilya
1.5 su bardağı un
1 cay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı kakao
Kreması icin

60 gr tereyağı
¾ su bardağı fıstık ezmesi
¼ su bardağı pudra şekeri
Yarım cay kaşığı tuz
Uzeri icin

115 gr toz jelatin
Yarım su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
¼ cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı vanilya
Fıstık ezmeli cikolatalı kek hazırlanışı
180 gr tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar cırpın. Yumurtayı ekleyerek iyice karıştırın. Sut, vanilya, un. kabartma tozu ve kakaoyu da ilave ederek puruzsuz bir kıvam elde edene kadar cırpın. Karışımı 24 santim capındaki bir kek kalıbına dokerek onceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Izgara teli uzerine alıp soğumaya bırakın. Geniş bir kasede 60 gr tereyağı, fıstık ezmesi, şeker ve tuzu karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye keserek fıstık ezmeli karışımdan surun ve kekin ust kısmını yerleştirin. Jelatini soğuk suda 10 dakika bekletin. Bir sos tenceresinde şeker, mısır nişastası ve suyu kaynatın. Jelatin ve tuzu ekleyerek mikserle 15 dakika cırpın. Vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha cırpın. Karışımı spatula yardımıyla kekin uzerine surun (dilerseniz kekin uzerini purmuzle hafifce kızartabilirsiniz). Servis yapın.

__________________