4 tavuk goğus eti
2 kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 sarı biber
100 gr brokoli
1 cay bardağı kaju fıstık
3 taze soğan
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
3/4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Taze cekilmiş karabiber
Tavuk stir fry hazırlanışı
Ozel gunlerimize uygun yemek tarifleri arasında ust sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve tavada zeytinyağı ile yuksek ateşte 2 dakika soteleyin. Biberlerin cekirdeklerini temizleyerek iri doğrayın ve tavuklara ekleyin. Brokoliyi kucuk parcalara ayırıp ekleyin. Soğanları uzun verev şekilde kesip ilave edin. Yuksek ateşte 5 dakika soteleyin.

Bir kasede tavuk suyu, nişasta ve soya sosunu karıştırıp tavuğa ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pişirmeye devam edin. Kaju fıstıkları, tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.

Yemeği dilerseniz pilav uzerinde uzerine tekrar karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.

__________________