Mini Guvecte Kunefe ( Muhteşem) Tarifi İcin Malzemeler

500 gram taze kadayıf 5, 5 yemek kaşığı tereyağ 200 gram Mozzarella peyniri ( tuzsuz cecil peyniri dil peyniri vs) ŞERBETİ İCİN;
3 su bardağı + ceyrek bardak şeker 4 su bardağı su 1 ince dilim limon

Kac Kişilik: 4-6
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 1 saat


Mini Guvecte Kunefe( Muhteşem) Tarifi Yapılışı

Yaklaşık 1 yıldır kunefeyi porsiyonluk olarak bu şekilde mini guveclerde hazırlıyorum arkadaşlar.
Kunefe tepsim yada tabağım bulunmadığından tavada da yaptığım oluyor fakat en pratik şekli bu ve sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka denemelisiniz MUHTEŞEM bir tadı var ocakta pişenden dahada guzel oluyor benden soylemesi.
Dun akşamki iftar tatlımız olarak aileme yapmışken sizlerle de bu harika ve pratik lezzeti paylaşmak istedim.
Buyurun yapım aşamasına.
Kadayıfı derince bir kaba koyalım.
Tereyağını bir tavada eritip kadayıfın uzerine sıcağıyla dokelim. Elimizle guzelce parca pincik ederek yağı guzelce kadayıfın her yerine bulayalım.
6 adet minik guvecimizi yan yana dizip iclerine birer avuc kadayıftan koyup parmaklarımızla iyice duzelterek basalım.
Kalın tabanlı bir su bardağının altı ile iyice basa basa duzleyelim.
Uzerine rendelediğimiz yada dilimleyip koyduğumuz tuzsuz sunen peynirimizi yerleştirelim.
Tekrar uzerlerine eşit şekilde kadayıftan paylaştırıp elimizle bastırarak hepsini duzeltelim.
Tekrar bardak altı ile basarak sıkılaştıralım kenarlarınıda parmak uclarımızla bastıktan sonra şerbet malzemelerini ocağa koyalım altını actıktan sonra
Hazırladığımız kadayıfları onceden ısıttığımız 200 derecedeki fırının en alt rafına telle birlikte surelim. ( bu arada şerbetimizi pişirmeye devam edelim kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirip kenarda hazır bekleticeğiz. ılık dokulecek)
45 dakika fırında boyle piştikten sonra tepsimizi orta rafa yerleştirip fırını 215 dereceye yukseltelim.
Uzerleri nar gibi kızarana dek pişirip kaynarlığı cıkmış sıcak şerbeti hemen uzerlerine gezdirelim.
Ve sıcak sıcak asla soğutmadan afiyetle yiyebiliriz.
(Kadayıf kaynar şerbet ılık olacak)
Not: KUNEFE SEVMEYEN YADA ARASINDA PEYNİR SEVMEYEN ARKADAŞLAR; ARASINA PEYNİR YERİNE CEVİZ KIRIĞI SERPEREK DİĞER İŞLEMLERE DE AYNEN UYARAK PORSİYONLUK KADAYIF TATLISI ELDE ETMİŞ OLURSUNUZ. BİZ HER İKİ ŞEKLİNİDE SEVEREK YİYORUZ.
KADAYIF TATLISI OLARAK CEVİZLİ YAPACAK ARKADAŞLAR SOĞUDUKTAN SONRA YADA 1GUN ONCEDENDE YAPIP ERTESİ GUNKİ MİSAFİRLERİNE İKRAM EDEBİLİR BİLGİNİZE. ( Fakat bu şekilde şerbetin daha ılık olması gerekir)
__________________