6 enginar
Yarım limon
300 g kemiksiz tavuk kalça eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1 yeşil biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Beşamel sos icin

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beyaz biber
Üzeri icin

6 dilim taze kaşar peyniri
Beşamel soslu tavuklu enginar hazırlanışı
Enginarları bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yarım limon suyunu ilave edip diri kalacak şekilde haşlayın.
Tavuk etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Doğradığınız tavuk etleri ile birlikte pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates ve ince doğradığınız yeşil biberi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp ocaktan alın.
Beşamel sos için bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaşça çırpıcı yardımıyla karıştırarak ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip tuz ve beyaz biber ile tatlandırın. Kaşar peyniri eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
Haşlanan enginarları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerlerine tavuklu harcı paylaştırın. Tavuk etlerinin üzerini kapatacak şekilde beşamel sos gezdirin ve birer dilim taze kaşar peyniri ile kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

__________________