Cevizli Şobiyet Tarifi İcin Malzemeler
28 Adet Baklavalık Yufka İcin Malzemeler.
10 Yemek Kaşığı Tereyağ/Margarin 1 Kucuk Kase İri Dovulmuş Ceviz Kaymak İcin:
2 Su Bardağı Sut 5 Yemek kaşığı İrmik Şerbeti İcin:
2. 5 Su Bardağı Su 2. 5 Su Bardağı Şeker 1 Cay Kaşığı Limon suyu
Kac Kişilik: 12-14
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk Cevizli Şobiyet Tarifi Yapılışı
HERKESE HAYIRLI BEREKETLİ RAMAZANLAR.
İftar sofralarına yakışacak nefis şerbetli bir tatlı.
Kolaylık acısından Baklavalık Yufka ile tercih ediliyor fakat el acması her zaman tercihimdir.
Buyrun Başlayalım.
Oncelikle Sutu ve İrmiği bir tencereye alın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen kaymağı soğumaya bırakın.
Ardından Şerbeti hazırlayın. Şeker ve su eriyip kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip 5dk daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Yufkalar icin Tereyağını eritin. 28 ADET YUFKAYI 14 AYRI 14 AYRI ŞEKİLDE HAZIRLAYACAĞIZ VE TOPLAMDA KESTİĞİNİZ KAREYE GORE DAHA FAZLA TATLI ELDE EDECEĞİZ.
Burada onemli bir Puf nokta belirtmek istiyorum. Hazır Yufkalar cok cabuk kuruma yapıyor bunu engellemek icin lutfen cam ve balkonun kapalı olduğu bir alanda calışın.
Yufkanın birini serin ve uzerine fırcayla yağdan bir yemek kaşığı kadar dokup her yerine yayın ve uzerine iki adet yufka serip tekrar yağlayın. Yani her iki yufkada bir yağlayın. En ust katmanı yağsız bırakın. Bıcak yardımıyla eşit kareler oluşturun. Her bir kareye birer tatlı kaşığı kadar ceviz ve kaymaktan koyup ucgen olacak şekilde kapatın. Tepsiye dizerken uc uca gelecek şekilde dizin. İşlemi biten tatlıların uzerine kalan Tereyağını gezdirin eğer az gelirse bir miktar eritin.
180 derecelik fırında uzeri kızarana kadar kontrollu pişirin.
Pişen SICAK Tatlıya SOĞUK şerbeti dokun.
Şerbeti tamamen cekip dinlenene kadar bekletin. Yaklaşık 2-3 saat.
İsteğe gore uzerini Antep fıstığı ile susleyebilirsiniz.
DENEYECEK OLANLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.
__________________