Malzemeler
500 gr dana doş kıyma
2 corba kaşığı yoğurt
2 corba kaşığı sut
1 adet kuru soğan
1 bağın 1/3’i zahter kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 cay kaşığı karabiber
1. 5 cay kaşığı tuz
1 corba kaşığı tereyağı
1 adet ramazan pidesi
3 adet iri salatalık turşusu
1 adet iri domates
4 yaprak marul
Pişirme Kağıdı
Strec Film
Kilitli Poşet
Hazırlanışı
Soğanı mutfak robotunda iyice cekip, pure haline getirin ve bir suzgece alarak suyunu bir kasede toplayın.
Kıymayı, yoğurdu, sutu, ayırdığınız soğan suyunu, ince kıyılmış zahter kekiği, pul biberi, karabiberi ve tuzu karıştırıp 2 dakika yoğurun.
Pişirme kağıdını onunuze serip, kıyma karışımını kağıdın ortasına yerleştirin.
İki elinizle yanlardan biraz bastırıp yukarı doğru yukseltin. Uzerini de elinizle duzeltip pişirme kağıdını etrafına rulo yapın. Kağıdını acık kalan iki yanını buzup eti ortada iyice sıkıştırın.
Şekli bozulmasın ve buzluk kokusu sinmesin diye strec filme sarıp buzlukta iyice sertleşene kadar bekletin.
Et iyice donunca dilimlenmeye hazır hale gelmiştir.
Her bir dilim yaklaşık 1-1, 5 mm kalınlığında olmalı. Bir elinizle bıcağı tutarken diğer elinizin avuc iciyle eti sabitleyin, parmaklarınızla da bıcağın ust tarafından bıcağa yon verebilirsiniz. Et sert olduğu icin sabitlemezseniz keserken kayabilir.
Eti dilimlerken fırının tepsisini ters cevirin uzerine pişirme kağıdı serin.
Dilimledikce fırın tepsisine yerleştirin. Bu işlem bir on pişirme olacak, o yuzden iftardan once rahatlıkla yapabilirsiniz.
Tepsiye dizilen etleri ızgara modunda 220 derecede 3-4 dakika pişirin.
1İftardan hemen once tavada 1 corba kaşığı tereyağını kızdırıp etleri 2 dakika daha pişirin.
Enine ikiye kestiğiniz ramazan pidesine once marul yapraklarını serin.
Uzerine ince dilimlediğiniz domatesleri ve turşuları koyun.
En uste de sıcacık donerlerinizi yerleştirip ekmeğin ustunu kapatın.
Nefis ramazan pidesinde ev doneriniz hazır.
Refika oneri: Soğanın suyu etin marinasyonuna lezzet katacak ve eti yumuşatacaktır.
__________________