MALZEMELER
15-20 adet mantar
7-8 adet yeşil taze soğan
2 adet orta boy havuc
Yarım paket cubuk makarna (en incesi)
1 cay kaşığı toz zencefil
2 diş dovulmuş sarmısak
7-8 bardak sebze suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı biber salcası
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 cay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Taze soğanı ayıklayıp, cok ince ince doğrayın. Havucları soyun ve kibrit copu halinde kesin. Mantarları boylamasına saplarından dorde bolun.
Ote yandan makarnayı 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlayın. Suyunu suzun. Bir tavada toz zencefil ve dovulmuş sarmısağı sıvıyağda hafifce 1-2 dakika kavurun. Uzerine mantar ve soğanla havucu da katın, karıştırarak kavurmaya devam edin. Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyunu ilave edip, soya sosu, acı biber salcası ve tuzu ekleyin. Pişmeye bırakın. Corba kaynamaya başlayınca kapağı kaldırıp, 3 dakika daha kaynatın. Eğer varsa uzerindeki kopuğu delikli kepce ile alın.
Sonra da icine haşlanmış makarnaları ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
__________________
Cu En Corbası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Cu En Corbası