MALZEMELER
1 demet pazı
1 bardak ince bulgur
2 yemek kaşığı un
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Uzeri icin
2 bardak yoğurt
4 adet sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 cay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun icine batırıp cıkarın. Sap kısımlarını bıcakla kesin ve bir kenarda bekletin. 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. Uzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin. Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma ici hazırlayın. Pazı yapraklarının uc kısmına dolma icinden koyup incecik sarın. Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın. Dağılmamaları icin kapakla ustunden bastırıp 10-15 dakika haşlayın. Suyunu suzup uzerine sarmısaklı yoğurt dokun. Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp uzerine ilave edin.

__________________