MALZEMELER
150 gr. Barbunya fasulyesi
200 gr Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış soğan
2 diş ince doğranmış sarımsak
1/2 cay kaşığı tuz ve acı biber
1/2 cay kaşığı kimyon
1 kutu mısır konservesi (suyu suzulmuş 140 gr.)
8 adet gozleme
80 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan
4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede fasulyelerin uzerine cıkacak kadar su ilave edip 1 gece bekletin. Ertesi gun 1-2 saat sure ile pişirin. Pirinci tuzlu su icinde orta ateşte pirincler suyunu cekene kadar kaynatın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ilave edip sote haline getirin. Suyu suzulmuş fasulye ve mısırı ilave edin ve karıştırdıktan sonra karışım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Usulune uygun olarak gozlemeyi hazırlayın. Her gozlemenin icine hazırladığınız harctan birkac kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ilave edin. Gozlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe gore mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz.
(6 kişilik)
Her servis 178 kalori, 7 gr protein, 7 gr yağ, 28 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum icerir.
__________________
Barbunya fasulyeli ve pirincli
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Barbunya fasulyeli ve pirincli