Charles Leclerc, Rusya GP'nin başında yaşanan karmaşanın ardından takım arkadaşı Sebastian Vettel'le birbirlerine karşı olan guvenin devam etmesinin onemli olduğunu soyledi. Yarışa 3. sıradan başlayan Vettel, iyi bir kalkışın ardından takım arkadaşının hava koridorundan da faydalanarak 2. virajda liderliğe yukseldi. Bu olayın ardından Vettel fark acmaya başlayınca, Leclerc ile takım arasında yer değişimine dair konuşmalar gercekleşti. Leclerc, kendisinin yarış oncesindeki konuşmaya uyduğunu soyleyerek liderliği geri alması gerektiğini işaret etti. Ferrari, pist ustunde pozisyon değişikliği yapmadı ancak pit stoplarda Leclerc'i erken pit stopla one taşımayı başardı ancak Vettel cok gecmeden yarış dışı kaldı.yarış oncesi anlaşmalar konusunda Vettel'e guvenip guvenmediğini sorması uzerine Leclerc, "Evet, aramızdaki guven değişmedi. Seb ile birbirimize guvenmemiz lazım." "Bazı durumlarda takımın faydasına olması icin birbirimize guvenmemiz, her tur durumda diğer araca guvenebilmemiz buyuk onem taşıyor." "Bu acıdan evet, guven onemli ve hÂl guveniyoruz." dedi. Leclerc, pit stoplardan once bircok kez kendisinin anlaşmaya uyduğunu ve Ferrari'ye durumu idare etmesini gerektiğini vurguladı. Leclerc, "Her şeye saygı duydum. Startta acıkcası sola doğru giderek Seb'e hava koridoru sağladım. Gecebileceğini biliyordum ve hepimiz biliyorduk. Ardından pozisyonları değiştirmemiz gerekiyordu. Bunu daha sonra pit stoplarda yaptık." dedi. Anlaşmanın kendisinin pistin sol tarafında kalıp 2. virajda ic tarafta da Seb'i zorlamamasını mı icerdiğinin sorulması uzerine Leclerc, "Lewis ve Seb yan yanaysa, o zaman acıkcası Seb'in avantajına calışmam normal olandı. Bu konuda anlaşma yaptık." dedi. Vettel'in yol verme konusunda isteksiz olması icin ise Leclerc, "Yarışın hemen başlangıcında guvenlik aracı vardı, bu yuzden o an bunu yapmak oldukca zordu. Mumkun olduğu kadar yakın kalmaya calıştım ancak 2-3 tur sonra bunu yapmak cok zordu. Ozellikle ilk 2 sektorde lastikler aşırı ısınıyordu. Bu yuzden biraz geriledim." "Ancak sonrasında, telsizde soylediğim gibi yarıştan once anlaştığımız konu hakkında takıma % 100 guveniyordum ve pit stopta tam olarak bunu yaptılar." dedi. İnternet Haber