Mehmet Akif Ersoy 6. sınıf oğrencisi Azra Ocak, heves ettiği muay thai dovuş sporunda ilcesine ve ailesine Turkiye şampiyonluğunu getirdi. Yaklaşık 6 yıldır spor dallarıyla uğraşan minik Azra, Antalya'da duzenlenen muay thai yarışmasında 3. defa Turkiye şampiyonu oldu. Turkiye Şampiyonu Azra Ocak, "Once kum torbalarına vurarak bu spora başladım. Daha sonra derecelerim arttı. Antalya'da duzenlenen yarışmalarda iki defa ucuncu ve daha sonra birinci oldum. Daha sonra Erzincan, Canakkale'de duzenlenen yarışmalarda tekrar Turkiye şampiyonu oldum. Bence hicbir zaman imkansızlık diye bir şey yoktur. Yaşıtlarım hicbir zaman spordan korkmasın, aksine sporu sevmelerini istiyorum" dedi. Unye Genclik ve Spor İlce Mudurluğu Antrenoru Kenan Balcıoğlu, "Azra cok kucuk yaşlarda spora başladı. Azra kendisini geliştirerek ilk musabakasında Turkiye ucunculuğu elde etti. Tabii bu kolay bir başarı değil. Yine ikinci yılında Turkiye ucunculuğu, ucuncu yılında ise Turkiye şampiyonluğunu elde etti. Gelecek vaat eden ve cok calışkan bir sporcumuz. Azra'nın onumuzdeki yıllarda dunya şampiyonluğu icin gelecek vaat edecek bir yapıda olduğunu biliyoruz" diye konuştu. "Tek başıma calışıyorum demesi yureğimde kıvılcım oluşturdu" Azra'yı İlce Genclik ve Spor Mudurluğunde tek başına bir odada kum torbasına vurmasıyla keşfedip onu bu spora kazandıran Genclik ve Spor İlce Muduru Aydın Kuyumcu, "Zaman zaman tesislerimizi hijyen konusunda teftiş ederken muay thai salonumuzda bir ses duydum. Bu ses nereden geliyor diye bakayım derken, sporcumuz Azra'nın tek başına kum torbasıyla calıştığını gordum. Ben de onun yureğine dokunmak adına kucuk bir sohbet gercekleştirdim. Kendisi okul olmadığı zamanlarda buraya tek başına gelerek calıştığını soyleyince benim o anda yureğimde ufak bir kıvılcım meydana geldi. O anda bu cocuğumuz heyecanlı bir şekilde o calışmalarını gordukten sonra girdiği yarışmalarda ilcemize ve ilimize başarılar getirdi. İnşallah Turkiye başarılarından sonra dunya başarılarını da goruruz" şeklinde konuştu. Aynı kurumda personel olarak calışan baba Recep Ocak ise, "Mudurumuz salonları gezerken kızıma denk gelmiş. Bu duruma bizler de sevindik. Azra'nın hocasını dinlemesi, sporu sevmesi onun başarılarına yol actı. Okulda not ortalamaları da gayet yuksek. İnşallah daha başarılı olur" ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Tek yumruğuyla Turkiye şampiyonu oldu
-
06-10-2019, 11:50:16