Malzemeler :

1 bucuk kg kemikli kuzu budu
1 su bardağı barbunya fasulye
250 gr ince bulgur
1 su bardağı nohut
2 adet domates
2 baş soğan
2 adet yumurta
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı tereyağı
4 dal ekşi sumak
250 gr yağsız kıyma
1/2 demet maydanoz, kıyılmış
Kırmızı biber
Kuru nane
Tuz, karabiber

Yapılışı :

Et, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirilir. Diğer yanda akşamdan ıslatılan barbunya fasulye ve nohut da ayrı ayrı pişirilir. Dort dal ekşi sumak yıkanıp bir kaseye koyulur ve uzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletilir. Sumak yerine limon da kullanılabilir. Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyulup, azar azar su ilave edilerek iyice yoğurulur. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2 corba kaşığı un ilave edilip, yoğurulur. Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparılarak, fındık buyukluğunde kofteler yapılır. Haşlanmış et, nohut ve fasulye buyukce bir tencereye suları ile birlikte koyulup, kaynatılır. Hazırlanan kofteler icine atılır, kofteler piştiğinde ıslatılan sumağın suyu suzulup, ilave edilir. İki corba kaşığı tereyağında kabuklarını soyulup, kup kup doğranan 2 domates pişirilir, yemeğin uzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
__________________