VakıfBank Başantrenoru Giovanni Guidetti, ''Moskova'daki macın ardından takım olarak zorlu bir surec gecirdik. Boyle bitmeyeceğini duşunerek maca konsantre olduk. Bugunun zor olacağını biliyorduk. Aslında baskı altında geri gelmek bizim cok kolay. Cunku VakıfBank'ta her zaman bu ruh var. Bugun VakıfBank gibi oynadık. Oyuncularım kaybetmeyi kabul etmedi. Onlar ne kadar baskı altında olursa, o kadar iyi oynuyor'' dedi. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi ceyrek final ikinci macında Dinamo Moskova'yı 3-0 mağlup ederek, ust uste yedinci kez yarı finale yukseldi. Karşılaşma sonrası acıklamalarda bulunan VakıfBank Başantrenoru Giovanni Guidetti, ''Bugunku macın bir saniyesi bile kolay değildi. Moskova'daki macın ardından takım olarak zorlu bir surec gecirdik. Cok fazla antrenman yaptık. Goruntu izleyerek cok calıştık. Boyle bitmeyeceğini duşunerek maca konsantre olduk. Bugunun zor olacağını biliyorduk. Aslında baskı altında geri gelmek bizim cok kolay. Cunku VakıfBank'ta her zaman bu ruh var. Bugun VakıfBank gibi oynadık. Oyuncularım kaybetmeyi kabul etmedi. Onlar ne kadar baskı altında olursa, o kadar iyi oynuyor. Takımıma cok teşekkur ediyorum. Cunku harika bir sonuc aldılar'' dedi. Moskova'yla yatıp, Moskova'yla kaldık VakıfBank Kaptanı Melis Gurkaynak, ''Moskova'da kotu bir oyun oynayarak, kaybetmiştik. O mactan buyuk dersler cıkardık ve bu surecte Moskova'yla yatıp, Moskova'yla kalktık diyebilirim. Bu maca cok cok iyi hazırlandık. Antrenmanlarda calıştıklarımızın tamamını sahada uyguladık. Kazandığımız icin mutluyuz. Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam ediyoruz. Umarım yarı finalde de her şey bizim istediğimiz gibi olur. Bu turu da gecip, Berlin'deki finale gitmek istiyoruz'' dedi. Takımla gurur duyuyorum 19 sayıyla macın en skorer ismi olan VakıfBank'ın Hollandalı oyuncusu Lonneke Sloetjes, ''Cok heyecanlıyım, takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. İlk macı kaybetmiştik ama bu galibiyetle geri donduk. Baskı altında kazanabilmek cok guzel bir duygu. Takımımız adına cok buyuk bir başarı, cok gurur duyuyorum. Cok mutluyum'' dedi. Azmin, hırsın, inancın zaferi oldu Kubra Akman, ''Bu macın kolay olduğunu duşunmuyorum. Moskova'dan dondukten hemen sonra bu mac icin uc saat toplantı yaptık. O yuzden azmin, hırsın ve inancın zaferi oldu. Kolay değildi ama biz cok iyi oynadık. Moskova'da cok iyi değildik. Belki salonu yadırgadık bilmiyorum. Ama bu şekilde geri donmek cok daha guzel oldu'' dedi. Bir haftadır tek duşunduğumuz bu mactı Gizem Orge, ''Uzun zamandır Şampiyonlar Ligi'nde ve hatta ceyrek final turunda hic mac kaybetmiyorduk. İlk defa bir mac kaybederek, ceyrek final rovanşına cıktık. Aslında cok avantajsız bir mağlubiyet almamıştık. Ama yine de bir haftadır duşunduğumuz tek şey bu mac ve bu turu gecmek oldu. O yuzden cok mutluyum. Harika bir oynadık ve kazanmayı başardık'' dedi. AA __________________