Malzemeler :
5 adet mayhoş elma
1 su bardağı cekilmiş ceviz
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 corba kaşığı toz tarcın
1,5 su bardağı un
Yapılışı :
Elmaları soyarak ince ucgen şekilde doğrayın. Yumurta ve şekeri derin bir cam kaba koyarak katı kıvam alana kadar aynı yone doğru mikserle cırpın. Yumurtalar oda ısısında olmalıdır. Daha sonra vanilya, kabartma tozu, tarcın, ceviz ve elmaları ekleyerek hafifce karıştırın. Son olarak unu yavaş yavaş yedirin ve elde edilen hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dokun. Hamurun katı olmamasına ozen gosterilmelidir. Onceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Bu kek yağ icermediği icin cok hafif, sağlıklı ve lezzetlidir.
__________________
Elmalı Hafif Kek
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Elmalı Hafif Kek