
Malzemeler:
900 gr tavuk goğsu, kup kesilmiş
2-3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2-3 yemek kaşığı acı biber ezmesi (Gochujang)
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı ayciceği yağı
1 cay kaşığı karabiber
⅓ su bardağı bal
6 diş sarımsak, ince kıyılmış
2 tatlı kaşığı taze zencefil, ince kıyılmış
1 cay bardağı su
300 gr mozarella peyniri, rendelenmiş
Uzeri İcin:
1 adet yeşil soğan, ince dilimlenmiş
Yapılışı:
Bir kasede kırmızı pul biber, acı biber ezmesi, soya sosu, ayciceği yağı, karabiber, bal, ince kıyılmış sarımsak ve zencefili cırparak karıştırıyoruz. Ardından kasenin icine kup doğradığımız tavukları atıp iyice harmanlıyoruz. Geniş bir tavaya sosa buladığımız tavukları ilave ediyoruz. Tavukları marine ettiğimiz kabın icine 1 cay bardağı kadar su ilave edip, karıştırdıktan sonra tavadaki tavukların uzerine dokuyoruz. Kapağını kapattığımız tavayı 8-10 dakika yuksek ateşte tavukların yanmaması icin ara sıra kontrol ederek pişiriyoruz. Tavukları bir kez daha karıştırdıktan sonra ters ceviriyoruz. Kapağını tekrar kapatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Tavuklar piştikten sonra uzerine rendelenmiş mozarella peyniri serpiştirip onceden ısıtılmış 250 derece fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişiriyoruz. Son olarak uzerine ince ince kıydığımız yeşil soğanı serpiştirdikten sonra servis ediyoruz.
__________________