Malzemeler:

150 gr pirinc
2 diş sarımsak
1 baş soğan
2 acı kırmızı biber
1 corba kaşığı tatlı soya sosu
1 corba kaşığı soya sosu
1/2 tavuksu tablet
5 corba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Karabiber
Tuz
Yapılışı:

Pirinci bol suyla haşlıyoruz. Pişen pirinci suzdukten sonra kuruyup icini cekmesi icin bir kenara bırakıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp, kucuk acı kırmızı biberleri iri iri kesiyoruz. Soğan ve biberleri bir miksere koyup uzerine sarımsak, tuz, karabiber ilave edip hepsini birden mikserde cekiyoruz. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyuyoruz. Kızan yağın icine soğanı atıp birkac dakika kavuruyoruz. Tavuk bulyonu elimizle ufalayarak tavaya ekliyoruz ardından pirinci ilave ediyoruz. Hepsini birlikte karıştırarak kavuruyoruz. Uzerine soya sosunu ve tatlı soya sosunu ekledikten sonra hep birlikte 10 dakika daha kavuruyoruz. Karışım hafif yapışkan ve kuru bir gorunum aldıktan sonra altını kapatıp servis tabağına alıyoruz. Daha sonra tavaya bir miktar yağ koyup icine bir yumurta kırıyoruz. Yumurta kızarınca ters cevirip sarısı bir parca pişince karışımın uzerine koyup sıcak sıcak servis ediyoruz.
__________________