Malzemeler:

50 gr lagos balığı filetosu
40 gr basmati pirinci
Yarım nar
1 cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı yenibahar
1 bucuk su bardağı su
250 gr aycicek yağı
3 frenk soğanı
1 dal zahter
50 ml krema
1 cay kaşığı safran
20 gr yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Pirincleri yıkayıp ayciceği yağında kavurduktan sonra yeşil mercimek, kimyon, yenibahar, tuzu ekleyip, 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. Ardından demlenmeye bırakıyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırdığımız balık filetosunu ızgarada pişiriyoruz. Diğer yanda kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getiriyoruz. Ardından sosu balığın uzerine dokuyoruz. Servis tabağına alıp nar taneleri, kızarmış soğan, frenk soğanı ve zahter ile susluyoruz. Kızarmış soğan dilimleri icinse yarım soğanı yuvarlak dilimliyoruz. Bir kabın icinde 1 yumurtayı cırpıyoruz. Yuvarlak soğan dilimlerini once yumurtaya sonra una batırıp ayciceği yağında kızartıyoruz. Son olarak servis tabağına ekledikten sonra servis ediyoruz.
__________________