
MALZEMELER :
1 tane kuru soğan
Yarım kg yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 tane kereviz
4 tane domates
1 su bardağı nohut
1,5 cay bardağı yeşil mercimek
9 su bardağı su veya tavuk suyu
1 cay bardağı şehriye
8 corba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı kıyılmış taze kişniş
1 cay kaşığı taze cekilmiş karabiber
1 cay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz zerdecal
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tarcın
Yeterli miktarda tuz
1 tane yumurta
1 limonun suyu
Yapılışı:
Akşamdan yıkayıp ıslattığımız nohudun suyunu suzup 4 su bardağı su ile haşlıyoruz. Nohutları haşladığımız suyu daha sonra corbada kullanmak uzere bir kenarda bekletiyoruz. Buyuk bir tencereye yağsız kuşbaşı kuzu etini, zerdecal, zencefil, kırmızıbiber, karabiber, zeytinyağı, kup doğranmış kereviz kuru soğan ve kişnişi koyuyoruz. Orta ateşte 5 dakika kavuruyoruz. Ardından kup kup doğradığımız domatesleri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Su veya tavuk suyu, yıkanmış yeşil mercimekleri ve tuzu ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz. Daha sonra nohutları ve şehriyeleri corbaya ilave ediyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz. Yumurta ve limon suyunu bir kasede cırptıktan sonra corbanın suyundan ilave edip karıştırıyoruz ve pişen corbaya karıştırıyoruz.
__________________