
Malzemeler:
1-1/2 kiloluk korpe bir tavuk
2 bardak pilavlık pirinc
1-1/5 bardak sade yağ
2 baş soğan
4 adet havuc
250 gr domates
4 corba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zerdecal
Yeteri kadar tuz ve karabiber
3 bardak tavuk suyu
Yapılışı:
Havucların dışını kazıyıp kup kup parcalar halinde doğruyoruz. Soğanları da ince ince doğruyoruz. Kabuklarını soyduğumuz domateslerin cekirdeklerini cıkarıp ve tuzlayıp eğik bir tabağa ters bir bicimde koyup sularını akıtıyoruz. Tavuğun temizlenmiş ciğerini, yureğini ve katısını ince ince doğruyoruz. Yayvan ve kucuk bir tencereye 1 bucuk bardak sade yağı koyduktan sonra yağın erimesini bekliyoruz. Yağ eridikten sonra doğranmış soğanı icine atıp karıştırarak kavuruyoruz. Soğanlar kavurulunca havucunu ilave ediyoruz. Tencereni kapağını kapattıktan sonra sebzeleri ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ısılı ateşte pişiriyoruz. 15 dakika gectikten sonra domatesi katıyoruz. Tuz ve biberini de ekledikten sonra karıştırarak salcayı pişiriyoruz. Bu aşamada su ilave edilmesi gerekiyorsa arada su veya tavuk suyu katılabilir. Diğer yanda başka bir tencereye ufak ufak doğranmış tavuğun icleriyle 3/4 bardak sadeyağı koyup kuvvetli bir ateşte karıştırarak kavuruyoruz. Tavuğun icleri kavrulunca tencereye 3 bardak sıcak tavuk suyunu ve suda eritilmiş zerdecalı katıyoruz. Tenceredekiler kaynadıktan sonra pirinci de atıp pilavı pişiriyoruz. Tuzlu suda haşlanacak tavuğu 8 parcaya boluyoruz. Ardından artan sade yağ ile 4 corba kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyup yağ kızınca tavuk parcalarını ilave ediyoruz. Tavuk parcaları kızarınca sebzeleri icine atıp pişiriyoruz. Servis etmek icin istediğimiz şekilde sunabiliriz. Demlendirdikten sonra pilavı 8’e boluyoruz ve kucuk bir kaseyi kalıp olarak kullanarak servis tabağına ters yuz ederek pilavı koyuyoruz. Pilavın her birinin ustune bir tavuk parcası yerleştirip sebzesiyle salcasından da koyduktan sonra servis ediyoruz.
__________________