
Malzemeler:
675 gr derisi alınmış tavuk goğsu
6 yemek kaşığı tikka ezmesi (baharatlı Hint sosu)
½ bardak az yağlı yoğurt
1 yemek kaşığı yağ
1 adet doğranmış soğan
1 diş dovulmuş sarımsak
1 adet cekirdekleri alınıp doğranmış yeşil cili biberi
5 cm rendelenmiş kok zencefil
1 yemek kaşığı domates salcası
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Taze kişniş, az yağlı yoğurt, kavrulmuş kimyon tohumlar
Servis İcin:
Naan ekmeği
Yapılışı:
Oncelikle tavuğun yağı varsa bir bıcak yardımıyla ayırıyoruz. Ardından etleri 2.5 santimlik kupler halinde kesiyoruz. Bir karıştırma kabına 3 yemek kaşığı tikka ezmesi ve 4 yemek kaşığı yoğurdu koyup uzerine tavukları ekliyoruz. Bu şekilde 20 dakika bekliyoruz. Diğer yanda tikka sosu icin derin bir tencerede yağı kızdırıyoruz. Yağ kızınca soğan, sarımsak ve cili biberi ve zencefili ekleyip 5 dakika kavuruyoruz. Kalan tikka ezmesini de koyup 2 dakika daha ceviriyoruz ve domates salcasını da ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Tavukları şişe diziyoruz. Erimiş tereyağını bir fırca yardımıyla tavuklara suruyoruz ve onceden ısıttığımız ızgarada orta ateşte arada cevirerek 15 dakika kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız tikka sosunu mikser ya da robottan cekip puruzsuz olana kadar karıştırıyoruz. Ardından tencereye boşaltıyoruz ve kalan yoğurt ve limon suyunu da ekliyoruz. Izgarada pişirdiğimiz tavukları şişten cıkartıp tencerenin icine atıyoruz ve 5 dakika daha pişiriyoruz. Hazır olunca taze kişniş, yoğurt, kavrulmuş kimyon tohumuyla birlikte naan ekmeği ile servis ediyoruz.
__________________