
Malzemeler:
300 gr tavuk eti
3 adet yufka
125 gr margarin
Sos İcin:
Bir bucuk bardak tavuk suyu
Bir bucuk corba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 corba kaşığı sirke
1 corba kaşığı tuz
1 cay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Bir tencereye tavuk etini koyup bir miktar suyla haşlıyoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra uzerine birinci yufkayı serip arasına eritilmiş margarin dokuyoruz. Borek yapar gibi yufkaları tepsiye yerleştiriyoruz. Onceden ısıtılmış fırına koyup uzeri kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz. Yufkalar fırından cıkartılıp soğuduktan sonra uzerine haşlanan tavuğun suyundan bir su bardağı dokuyoruz. Tepsinin uzeri kapatılarak bir sure dinlendiriyoruz. Daha sonra haşlanan tavuk etini kucuk parcalar halinde didikledikten sonra yufkanın uzerine yerleştiriyoruz.
Diğer yanda beşamel sosu hazırlamak icin bit kapta tavuk suyu, un, dovulmuş sarımsak, yumurta, sirke, tuz ve karabiberi karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız beşamel sosu tepsiye tavukların uzerine dokuyoruz. Kucuk bir tavada tereyağını eritip icine kırmızı biber ekliyoruz. Servis sırasında da tereyağını tabakların uzerine gezdirip servis ediyoruz.
__________________