Malzemeler:

1 bardak sut
1 tutam tarcın
1 corba kaşığı toz şeker
1 fincan mısır nişastası
1 adet yumurta
Yeterince limon suyu
Yapılışı:

1 fincan mısır nişastasını bir miktar soğuk suda eziyoruz. Ardından toz şekeri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir tencerede sutu kaynatmaya başlayarak icine tarcını ekliyoruz. Sut kaynadıktan sonra icine suda erittiğimiz şekerli nişastayı ilave edip unun kokusu gidinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika pişiriyoruz. Kaynayan unlu sutu bir tahta kaşık yardımıyla surekli karıştırmaya devam ediyoruz. 1 adet yumurtayı bir kapta kırıp cırpıyoruz. Corbayı karıştırmaya devam ederken cırptığımız yumurtayı ağır ağır corbanın icine dokuyoruz. Yumurtayı ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirdiğimiz corba iyice butunleşince ateşten indiriyoruz. Hazırladığımız corbayı uzerine limon sıkarak sıcak sıcak servis yapıyoruz.
__________________