
Ceşmi Nigar Corbası Malzemeleri
1 su bardağı yıkanmış kırmızı veya sar ımercimek
1 adet kuru soğan
1 cay bardağı zeytinyağı (yarısı, uzerinin sosu icin)
4 yemek kaşığı un
2 litre su
1 cay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 cay kaşığı kırmızı pul ya da toz biber
Terbiyesi icin:
2 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
1 su bardağı sut
Yapılışı
Osmanlı doneminden gunumuze kadar gelen nadir tariflerdendir. Ceşmi Nigar corbası yapılışı kolay olduğu kadar lezzetlidir. Yeni neslin pek bilmediği bir corbadır.
Yarım cay bardağı zeytinyağında kucuk doğradığınız soğanı kavurun.
Dort yemek kaşığı un ekleyerek soğanla birlikte kavurmaya devam edin.
2 litre su ekleyerek ve yıkanmış mercimekleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Pişirdiğiniz karışımı blenderdan gecirin.
Diğer taraftan terbiyesi icin cukur bir kÂsede 2 yumurta sarısını, 1 limon suyunu ve 1 su bardağı sut ile iyice cırparak sos oluşturun.
Hazırladığınız sosa tencerede pişen mercimekli harctan bir kepce alarak karıştırın ve kesilmemesi icin tum kÂseyi corbaya ekleyip tekrar blenderdan gecirin.
Birkac taşım kaynattıktan sonra altını sondurun.
Hazırlanan corbanızı kÂselere servis edip, uzerine zeytinyağında kavurduğunuz nane ve kırmızı biberleri gezdirerek taze nane yaprağı ile susleyip servis yapınız. Afiyet olsun.
KAYNAK
__________________