Malzemeler
Kıyması İcin;
300 gr kıyma 2 kaşık sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1-2 tane kapya biber
2-3 tane kılbiber veya sivribiber
1 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
Kekik
Karabiber
Ayrıca sararken eklemek icin rendelenmiş peynir

Krep İcin malzemeler;
2 tane yumurta
2, 5 su bardağı sut
1/2 cay bardağı sıvı yağ
1/2 cay bardağı su
2, 5 su bardağı un
1 cay kaşığı şeker
1 corba kaşığı tuz

Kızartmak İcin;
1 yumurta
2 kaşık sut
1 su bardağı galeta unu

Hazırlanışı
Oncelikle kıymayı yağda kavuralım. Soğanı minik doğrayıp hafif kavuralım. Yine minik doğradığımız biberleri hafif yumuşayana dek kavurup son olarak domatesi ve baharatları ekleyelim. Kıymalı harcımızı soğumaya alalım.
Kreplerimiz İcin tum malzemeler iyice cırpalım. Bir tavaya bir kucuk kepce dokerek normal krep pişirir gibi pişirelim. Ne kadar ince krep yaparsanız o kadar lezzetli olur benden soylemesi ☺️
Her krepin tam orta kısmına kıymalı harctan bir kaşık ve bir kaşık da rendelenmiş kaşar peyniri koyalım. İki kenarı ice katlayıp rulo şeklinde saralım. Ben bu olculerden 16 tane borek cıkarttım. Ama krepleri ne derece kalın doktuğumuze gore olcu değişecektir. Hazırladığımız borekleri once cırpılmış yumurta sonra galeta ununa batıralım ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartalım. Afiyet olsun 😋

__________________