Malzemeler
9 kaşık irmik
9 kaşık toz şeker
1 litre sut
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kemal paşa tatlısı icin :
Yarım paket kemal paşa
Yarım olcu şerbet malzemesi
Hazırlanışı
Cok hafif, bir o kadar lezzetli ve şık sunumuyla nefis ve pratik bir tarif…
Oncelikle kemal paşa tatlısını hazırlayın. Paketin arkasındaki şerbet olcusunun yarısıyla yarım paket kemal paşayı hazırlayın.
Muhallebisi icin, vanilya haric tum malzemeleri tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra en fazla 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kaselerin dibine yetleştirdiğiniz kemal paşaların uzerine paylaştırın. Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıp iyice soğutun. Soğuyan tatlıyı, kaselerden ters cevirerek cıkartıp, istediğiniz gibi susleyerek servis edin.
Ben sunum icin guvec kaplarını kullandım ve ucgen şeklinde dilimleyerek servis ettim. Siz arzu ederseniz kucuk kase veya fincanlarda porsiyonluk olarak hazırlayabilir veya tatlıyı tek porsiyon olarak hazırlayıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.
☆İYİ BİR İRMİK TATLISI YAPMANIN PUF NOKTASI: Sutlu irmik tatlısının en onemli puf noktası, pişirme suresidir. Eğer pişirme suresini uzun tutarsanız irmik daha fazla şişecek ve tatlınız soğuduğunda lastik gibi bir kıvam alacaktır. Coğu kişi sutlu irmik tatlısını kıvamından dolayı pek tercih etmez. Halbuki kıvamı doğru ayarladığında lokum kıvamında nefis bir tatlıdır. Sutlu irmik tatlısının kaynadıktan sonraki pişirme suresini en fazla bir dakika tutarsanız, kıvamı nefis tamda muhallebi kıvamında yumuşacık olur. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun