Halkbank’ta dumene Taner Atik gecti
Voleybol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Halkbank’ta dumene Taner Atik gecti
-
06-10-2019, 09:21:15Efeler Voleybol Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi’nin en koklu takımlarından biri olan Halkbank’ta Erkek Voleybol Takımı Baş Antrenorluğu gorevine Taner Atik getirildi. Son 10 yıldır takımda yardımcı antrenor olarak calışan Atik, bu sezon baş antrenorluk ile eşzamanlı olarak kulubun Genel Menajerlik gorevini de yurutecek. Yonetime teşekkur Baş Antrenor Taner Atik yeni gorevin mutluluk getirmesinin yanında, omuzlarına buyuk bir sorumluluk da yuklediğini ifade ederek şunları soyledi: “Bana guvenen, bu sorumlulukları almama vesile olan başta Genel Mudurumuz ve Kulup Başkanımız olmak uzere, kulubumuzun değerli Yonetim Kurulu Uyelerine, bu pozisyona gelmemde emeği gecen, gecmişte birlikte calıştığım yoneticilerime, antrenor ve sporcu arkadaşlarıma teşekkur ederim.” Hedeflerini anlattı “Burası voleybola başladığım kulup; Halkbank’ta 11 yaşında voleybol oynamaya başladım. Yıldız, Genc ve A Takımlarından forma giydim. 2009 yılından bu gune kulubume kondisyoner, yardımcı antrenor ve menajer olarak hizmet vermeye calıştım. Bu sezon, takımın baş antrenorluk gorevi ile birlikte genel menajerlik gorevini yurutecek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” diyen Atik, hedeflerini şu sozlerle dile getirdi: “Fatih Terim ve Galatasaray’ın, Alex Ferguson ile Manchester United’ın, Genclerbirliği ile İlhan Cavcav’ın birbirleri ile ozdeşleştiği gibi ben de Halkbank Spor Kulubu ile ozdeşleşmek istiyorum, cunku kulubumu cok seviyorum.” Başarının anahtarı Her antrenor gibi kendisinin de teknik ekip ve sporcularıyla birlikte başarılı olmak istediğini soyleyen Atik, başarının ana yolunun yıldız oyuncularla calışmak olduğunu duşunenlerin aksine, antrenorlerin inandığı ve guvendiği oyuncularla bir ‘Yıldız Takım’ oluşturabilmesini başarının anahtarı olarak gorduğunu acıkladı. “Bu sezonu cok guvendiğim sporcularla gecirecek olmaktan son derece mutluyum’’ diyen Baş Antrenor Taner Atik, “Halkbank armasının buyukluğune, kulubumuzun gecmişi ve kulturune yakışır bir mucadele sergilemek icin takım olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Referans bilim Yeni sezonun hazırlıklarına 19 Ağustos’ta başladıklarını hatırlatan Atik, sezon icinde yaşanması muhtemel sakatlıkları minimuma indirmek amacıyla ozellikle anatomik adaptasyon surecini uzun tutmaya calıştıklarını anlattı; sporcuların sağlık ve performans takiplerinin buyuk bir titizlikle yapıldığını soyledi. Butun hazırlıklarını, antrenmanları bilimin işaret ettiği yontemlerle yapmaya calıştıklarını belirten Atik, referanslarının bilim ve cağdaş teknikler olduğunun altını cizdi. Taner Atik, “Bilimin ışığında, uygulamadan gelen tecrubelerin harmanlanarak calışmaların uygulamaya yansıdığı bir ortam oluşturmaya gayret ediyoruz” diyerek sozlerini tamamladı. Taner Atik kimdir? Halkbank Erkek voleybol Takımı Baş Antrenoru Taner Atik 8 Şubat 1981 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise oğreniminin ardından girdiği Hacettepe Universitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yuksek Okulu, Spor Bilimleri bolumunden bolum birincisi olarak mezun oldu. 2005 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde yabancı dil ve kondisyonerlik uzerine eğitim aldı. 2008-2014 yılları arasında Yıldız, Genc ve A Erkek voleybol Milli Takımlarında gorev yaptı. 2009 yılından bu yana Halkbank Spor Kulubunde gorev yapmaktadır. Taner Atik Halkbank’ ta gorev aldığı sure icinde, 1Avrupa CEV Kupası Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi ikinciliği, 4 Turkiye Ligi Şampiyonluğu, 3 Turkiye Kupası Şampiyonluğu, 4 Super Kupa Şampiyonluğu yaşadı. Atik evli ve bir cocuk babasıdır. INTERNETHABER __________________