PATATES MANTISI

4 adet orta boy patates

1 tatlı kaşığı tuz

2 cay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 cay kaşığı muskat rendesi

1-2 tutam kıyılmış maydanoz

1 litre su

Kıyması icin:

150 gr kıyma

1 kucuk boy soğan

2 cay kaşığı tuz

1 cay kaşığı karabiber

Servisi icin:

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

Sosu icin:

1 yemek kaşığı domates salcası

2 yemek kaşığı tereyağı

1 cay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patatesleri soyun ve iri kupler halinde doğrayın. Tencereye aldığınız patateslere tuz ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri suzun ve tencereye, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kuru nane ekleyerek ezin. Hazırladığınız pureden yumurta buyukluğunde parcalar koparın. Parmağınızla ortasına delik acarak genişletin ve canak yapın. Hazırladığınız patates canaklarını servis tabağına alın. İcine isteğe gore kıymalı harc koyun. Patates mantılarının ustune sarımsaklı yoğurt gezdirin. Son olarak salcalı sos gezdirin, maydanoz serperek servis yapın.

__________________