
Malzemeler:
4 yaprak nori (kurutulmuş yosun)
1 su bardağı kıyılmış sebze (havuc, salatalık, kırmızı biber, avokado, mantar)
Soya peyniri (tofu)
Kavrulmuş susam tohumları
Soya sosu, zencefil turşusu ve servis icin wasabi
Pilav icin malzemeler
2 bardak haşlanmış, yarı kahverengi pirinc
2 yemek kaşığı kahverengi pirinc sirkesi
Bir tutam deniz tuzu
1 yemek kaşığı mirin (pirinc şarabı)
Hazırlanışı:
Tuz, sirke ve mirini birlikte kucuk bir kapta karıştırın. Karışımı sıcak pirincin icine koyun ve hafifce karıştırmaya devam edin. Sebzeleri, suşinin iyi sarılabilmesi icin yeterince ince parcalar halinde doğrayın. Suşi matına noriyi yerleştirin. Yaklaşık 3/4 su bardağı pirinc ekleyin. Yosunun ustune pirincleri yerleştirin ve yosunun yaklaşık 2/3’unu kaplayana kadar hafifce nemli ellerle bastırın. Ardından pirincle kaplı yosunun size yakın tarafına iki parmak kalınlığı gecmeyecek şekilde sebzeleri veya diğer malzemeleri yerleştirin. Yosunu ve pirincinizi parmaklarınızla yuvarlamaya başlayın. Sebzeler kaplandıktan sonra mata, ruloyu kalıplamak ve sıkıştırmak icin ellerinizle baskı uygulayın. Tamamen yuvarlak şeklini alana kadar devam edin. Keskin bir bıcakla dilimleyin ve kenara koyun. Zencefil turşusu, soya sosu ve wasabi ile servis edin.
__________________