
Malzemeler
500 g tavuk goğus eti
1 paket noodle makarna
3 yaprak lahana
1 havuc
1 kabak
Yarım cay bardağı soya sosu
Sosu icin
1 cay bardağı file badem
1 yemek kaşığı susam
5 yemek kaşığı krema
Uzeri icin
Taze soğan
Hazırlanışı
Tavuk goğus etini geniş bir tencereye alarak haşlayın. Tavuk eti iyice yumuşayınca sudan cıkartıp bir kaseye alın. Tavuk etini haşladığınız suya noodle makarnayı atarak haşlayın. İnce julyen doğradığınız sebzeleri soya sosunda soteleyin. Ilınan tavuğu ince doğrayıp sebzelere ilave edin. Sebzeler iyice yumuşadığında haşlayıp suzduğunuz noodle makarnayı ilave edin. Sosu icin file badem ve susamı yapışmaz yuzeyli bir tavaya alın. Hafif kavurup kremayı ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Sosu noodle makarnanızın uzerine dokup iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze soğanla susleyerek sıcak servis yapın.
__________________