Malzemeler
3 su bardağı sut
400 gr. dilimlenmiş mezgit
2 corba kaşığı mısır unu
1 demet ıspanak
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Yarım paket spagetti ya da linguini

Hazırlanışı
Sutu bir tencerede ısıtın. Mezgitleri ekleyip pişene kadar kaynatın. Balıkları sutun icinden alıp, ince parcalara ayırın ve bir kapta beklemeye alın. Mısır ununu soğuk su ile harc kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıcak sutu yavaş yavaş harca yedirerek ekleyin. Karışım homojen olana kadar kısık ateşte karıştırın. Ispanakları temizleyip, ince ince dilimledikten sonra karışıma ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra cheddar peynirinin yarısını ekleyin. Tuz ve taze cekilmiş karabiber ile tatlandırın. Bir kenara ayırdığınız mezgitleri de tencereye koyun. Tercih ettiğiniz makarnayı pişirip suzdukten sonra karışama ekleyin ve kalan peyniri uzerine dokerek servis edin.

__________________