Turkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’da organize edilen 2019 BVA U19 Genc Kızlar Balkan Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek şampiyon olan Turkiye macın sonunda kupasını aldı. Turkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’da organize edilen 2019 BVA U19 Genc Kızlar Balkan Şampiyonası,final karşılaşmasının ardından yapılan kupa ve madalya toreni ile son buldu. Final karşılaşmasının ardından TVF Başkent Voleybol Salonu’nda yapılan kupa ve madalya toreninde şampiyon olan 19 Yaş Altı Genc Kız Milli Takımımıza madalyalarını TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Goksu ve TVF Yonetim Kurulu Uyesi A. Nihan Karacam Salkaya, kupasını ise TVF Başkanı Mehmet Akif Ustundağ verdi. Turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Sırbistan takımına madalyalarını TVF Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli ve BVA Genel Sekreteri Nilufer Başak Shimonsky verdi. Turnuvayı ucuncu sırada bitiren Romanya takımına ise madalyalarını; BVA Supervisor’u Slavisa Perovic verdi. Ustundağ: “Hepsini tebrik ediyorum kutluyorum” 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın geleceğin sultanları olduğunu ifade eden Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, “Bu takımdan A takımda olanlar da var. Mesela Ebrar bu takımda yaşı tutuyor. İstese bu takımda olabilir. Cin’de bir zafer kazandılar. Ev sahibi Cin’i 3-1 net bir skorla yendiler. Erken saatte ablaları bize bu mutluluğu yaşattılar. Hepsini tebrik ediyorum kutluyorum. Orada galibiyet burada Balkan şampiyonu olmak. Ama daha yolun başındayız. Buradan Meksika’ya gidecekler. Orada da bir kupa hedefimiz var. Bugun burada oynadıkları Sırbistan da oradaki rakibi. Bugun burada 2-0’dan gelip bırakmadılar, inandılar, mucadele ettiler. Cok iyi bir oyun sergilediler ve 3-2 yenerek şampiyon oldular” şeklinde konuştu. Başantrenor Catma: 2-0’dan sonra iyi bir direnc gosterdik Sırbistan karşısında iyi bir direnc gosterdiklerini vurgulayan Başantrenor Şahin Catma, “Evimizde oynadığımız Balkan Şampiyonası bizim icin prestij macıydı. Sırplar da Dunya Şampiyonası'nda bizim rakibimizdi. 2-0’dan sonra iyi bir direnc gosterdik. İyi servis attık, iyi karşılama yaptık. Cok mukemmel defans yaptık. Kızlarımı tebrik ediyorum” dedi. Kaptan Cebecioğlu: Oyunumuzu Meksika’daki Dunya Şampiyonası'nda sergilemeyi duşunuyoruz Macın son anlarında sakatlık gecirmesine rağmen takımı yalnız bırakmayan kaptan Derya Cebecioğlu şoyle konuştu: “Oncelikle 2-0’dan 2-2’ye cevirip 3-2 macı almak her takımın yapacağı bir şey değildir. Biz bugun takım olarak sahada elimizden gelen her şeyi yaptık ve macı kazandık. Bu performansımızı ve oyunumuzu Meksika’daki Dunya Şampiyonası'nda sergilemeyi duşunuyoruz ve yapacağız da. Son Balkan Şampiyonası'nı bu şekilde bitirdiğimiz icin cok mutluyum." AA __________________