A Grubu’nda Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Fransa ve Finlandiya ile karşılaşacak olan Filenin Sultanları’nın yıldız isimlerinden Meliha İsmailoğlu, ev sahibi olmanın onemine dikkat cekti.
Ankara’da oynamaya alışık olduklarını vurgulayan 25 yaşındaki smacor, “İlk kez dort ulkenin ortaklığında duzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ev sahibi ulkelerden biri olarak onemli bir rolumuz olacak. Elbette bu yuzden ustumuzde buyuk bir baskı olacaktır ama bununla baş edebileceğimizi duşunuyorum. Uzun yıllardır Grand Prix ve Milletler Ligi’ndeki karşılaşmalarımızı Ankara’da oynuyoruz. Burada oynamaya alışkınız. Ankara seyircisi takımımızı hicbir zaman yalnız bırakmıyor, bu da bizi başarılı olmak icin kamcılıyor. Kendi evimizde oynayacak olmamız, bizim icin bir avantajımız olacak. Voleybol severlerin buyuk bir beklenti icinde olduklarını biliyoruz, onları mahcup etmemek icin elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.
Guclu bir grupta yer aldığımızı soyleyen İsmailoğlu, “Grubumuzda gercekten zorlu rakipler var, son dunya ve Avrupa şampiyonu Sırbistan bunlardan bir tanesi diyebilirim. Adım adım gitmek istiyoruz. Oncelikli hedefimiz gruptan cıkarak bir ust tura kalabilmek” yorumunu yaptı.
23 Ağustos’ta başlayacak şampiyonada gruplarını ilk dort sırada tamamlayan takımlar bir ust tura yukselecek. Avrupa’nın en buyuğu ise grup aşaması sonrasında oynanacak son 16, ceyrek final, yarı final ve final macları sonrası belli olacak. 2019 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın yarı final ve final maclarına da Ankara Spor Salonu’nu ev sahipliği yapacak. Şampiyon, 8 Eylul’de oynanacak final musabakası sonrası belli olacak.

gunluk gazeteler