Sporda bazen oyle anlar oluyor ki kulubun adı, elde edilen sonuclar, sezon icinde yaşananlar anlamını yitiriyor. Kısa sure once Beşiktaş Erkek Voleybol Şubesi’nin faaliyetlerini durdurma kararı alması da bu anlardan biri. Alt yaş kategorilerinden beri siyah-beyazlı formayı giyen Batuhan Avcı, yaşadıkları sureci Eurosport Turkiye ekibinden Mehmet Ali Yaman’a anlattı. Ulkemizdeki futbol eksenli spor dunyasında diğer branşlar turlu zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Futbol sonrasındaki en one cıkan branşlar olarak gorulen basketbol ve voleybol gibi sporlarda da durum ne yazık ki farklı değil. Spor kulturumuzun eksikliğinden yetersiz sponsorlara, izleyenlerin ilgisizliğinden kuluplerin kotu yonetilmesine kadar bir cırpıda sayılabilecek ve rahatlıkla sayısı arttırılabilecek nedenler bulunabilir. Peki ya cozum bulma noktasında neredeyiz? Beşiktaş bu ulkenin lokomotif spor kulupleri arasında yer alıyor. Voleybol da ulkemizdeki en başarılı takım sporlarından biri, buyuk ihtimalle de birincisi. Ama bu bile bazen yeterli olmuyor. Kısa sure once oğrendik ki Beşiktaş Voleybol Şubesi, erkeklerde hem A takım hem de altyapılar duzeyinde faaliyetlerini durdurma kararı aldı; ustelik Beşiktaş A Takımı, erkekler voleybolunun en ust ligi olan Efeler Ligi’ne cıktıktan kısa bir sure sonra. Yetmez diyenler icin altyapılara gecelim: Beşiktaş, alt yaş kategorilerinde bu sene genclerde Turkiye ikincisi, yıldızlarda Turkiye ucuncusu, midilerde Turkiye dorduncusu olmayı başardı. Ama gelinen nokta ortada? Biz de tum bunları Beşiktaş’ta farklı yaş kategorilerinde gorev almış ve siyah-beyazlı formayla gosterdiği performans sayesinde Milli Takım’a kadar yukselmiş Batuhan Avcı ile konuştuk. Altyapıdan beri Beşiktaş camiasının icindesin. Ama kulubun aldığı kararla bu macera bir anda son bulmak durumunda kaldı. Oncelikle şubenin kapatıldığı haberini aldığındaki hislerini oğrenebilir miyiz? Haberi ilk duyduğumda cok uzuldum. Aslında bir sene once de benzeri bir durumla karşı karşıya kalmış ama devam etmiştik. Bu nedenle takımın kapanmayabileceğine dair icimde bir umut vardı. Gelişmelerin aslını oğrenmek icin takım menajerini aradığımda o da haberinin olmadığını soyledi. Zaten 3 gun icinde haber geldi ve şubenin kapatıldığını oğrenmiş olduk. 1. Lig’den Efeler Ligi’ne yukselmiş bir takımın oyuncuları olarak bu karar seni ve takım arkadaşlarını şaşırttı mı? Boyle bir gelişme bekliyor muydunuz? Takımın havası nasıldı? Hepimizi cok şaşırttı. Cunku yeni sezon icin iyi bir kadro kurulacağı ve hedefleri olan bir takımın yaratılacağı konuşuluyordu. Sezon icerisinde cok iyi bir havamız vardı. Aslında Efeler Ligi’ne geri doneceğimizi biliyorduk. Tabii ki kolay olmadı ama istediğimizi almıştık. Beşiktaş formasıyla Avrupa’da oynamak en buyuk hayalimdi. Ben bu takımın altyapısından yetiştim ve burada daha once elde edilmemiş başarıları yaşamayı hedefliyordum. Beşiktaş, altyapı seviyesinde one cıkan kuluplerden biriydi. Bu konu hakkında neler soylemek istersin? Beşiktaş aslında son donemlerde altyapı seviyesinde en iyi takımlar arasında yer alıyor. Neredeyse katıldığı her organizasyonda kursuye cıkmayı başaran bir altyapımız var. Umarım en azından bu karardan donulur ve altyapı faaliyetleri devam eder. Kuluplerin devamlılığını sağlayabilmek adına sence neler yapılabilir? Oncelikle ulkemizdeki voleybol seyircisi artırılmalı. Ardından da bu spora uygun sponsorlar bulunmalı. Maalesef voleybolun takımlara cok fazla getirisi olmuyor; bu da zaman zaman istemediğimiz sonucları beraberinde getirebiliyor. Milli Takım’daki maceran nasıldı? Geleceğin icin ne gibi planların var? Milli Takım’da yer almak cok guzeldi. Orada herkesten bir şeyler oğrenmeye calıştım. İleride uzun yıllar milli formayıgiymeyi hedefliyorum. Kulup konusuna donecek olursam; henuz gelecek sezon icin herhangi bir takımla anlaşmadım ama hedefi olan bir ekibe gitmek istiyorum. Bu spora en ust seviyede devam etmeyi hedefliyorum. internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Batuhan Avcı: Haberi ilk duyduğumda cok uzuldum