VakıfBank'ın yeni transferi Brezilyalı Gabriela Braga Guimaraes (Gabi), ''Bana teklif geldiğinde bu fırsatı kacırmamam gerektiğini duşundum. Cunku VakıfBank’ta kendimi ve voleybolumu ileri taşıyabileceğim bir ortam var. Guidetti ve takım arkadaşlarımdan oğreneceğim cok şey olacak, bunun icin cok heyecanlıyım'' dedi. 2018-2019 sezonunu FIVB Kulupler Dunya Şampiyonluğu, Sultanlar Ligi Şampiyonluğu ve CEV Şampiyonlar Ligi ucunculuğuyle noktalayan VakıfBank Spor Kulubu'nun yeni transferi Gabriela Braga Guimaraes (Gabi), kulubun resmi Youtube kanalına acıklamalarda bulundu. VakıfBank forması giyeceği icin heyecanlı olduğunu ifade eden 25 yaşındaki smacor, CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak istediğini dile getirdi. İşte VakıfBank'ın yeni transferi Gabriela Braga Guimaraes'in roportajı: Voleyboldan once futbol ve tenis oynadım - Gabriela Braga Guimaraes kimdir? Voleybola doğduğum şehir olan Belo Horizonte'de okulda başladım. Oncelikle spor yapmayı cok seviyorum. Voleyboldan once bircok spor dalıyla uğraştım. Futbol ve tenis oynadım, yuzuculuk yaptım. Başlangıcta voleybolu bilmiyordum ve profesyonel voleybolcu olmayı duşunmemiştim. Arkadaşlarım okuldan sonra voleybol oynuyorlardı ve ben de onlarla daha fazla vakit gecirmeye başladım. Voleybola karşı buyuk bir tutku duydum ve profesyonel voleybolcu olmaya karar verdim. 15 yaşındayken Brezilya Genc Milli Takımı'nda oynamak icin davet edildim. Profesyonel olarak ilk burada oynamaya başladım ve genc milli takımda bircok fırsat elde ettim. 18 yaşında da ilk kez Brezilya Milli Takımı'na davet edildim. Ardından buyuk bir voleybolcu olmayı, olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı ve voleybolda başarmak istediklerimi hayal etmeye başladım. Kariyerimde her şey cok hızlı gelişti ve şimdi VakıfBank gibi buyuk bir takımda ve harika oyuncularla oynama fırsatım olacak. Koklu tarihi olan kulube geldim - VakıfBank'tan teklif geldiğinde neler hissettin? VakıfBank koklu tarihi olan ve dunyanın en başarılı kadın voleybolcularının oynadığı bir kulup. Onlardan bir tanesi de benim idolum olan Sheilla Castro'ydu. Sheilla, kulup hakkında cok olumlu ve guzel konuştu. VakıfBank’tan teklif geldiğinde de bu fırsatı kacırmamam gerektiğini duşundum. Cunku burada kendimi ve voleybolumu geliştireceğimi, daha iyi hale getireceğime inanıyorum. Guidetti ve takım arkadaşlarımla calışacağım icin cok heyecanlıyım. Guidetti dunyadaki en iyi antrenorlerden bir tanesi. Daha once cok iyi antrenorler olan Bernardinho ve Ze Roberto ile calıştım. Benim icin Guidetti de aynı. Ondan ve takım arkadaşlarımdan oğreneceğim cok şey olacak. VakıfBank'a karşı oynamak her zaman harikaydı - VakıfBank’ın kazandığı 2013 ve 2017 FIVB Kulupler Dunya Şampiyonası’nda da takımın rakibi olmuştun, peki gectiğimiz Aralık ayında Minas'la oynadığın 2018 finali icin neler soylemek istersin? Evet daha once VakıfBank’a karşı uc defa FIVB Kulupler Dunya Şampiyonası’nda final oynadım ve hepsini de kaybetmiştik. Cin'de ki macı cok iyi hatırlıyorum. Sahaya her şeyimizi koymamız gerekiyordu. Bunu yapsak bile zor bir mac olacağını biliyorduk. Uzerinde duşunduğumuz ve cok calıştığımız zor bir mactı. Sahada elimizden geleni yaptık ancak 3-0 kaybettik. VakıfBank'a karşı kazanmak cok zor. Giovanni harika bir koc, macla ilgili her şeyi biliyor. Mac boyunca bizim icin işleri her zaman zorlaştırdı. Şimdi bu takımla birlikte oynayacağım ve bu ailenin bir parcası olacağım icin cok mutluyum. Umarım tum hedeflerimize ulaşırız. - Ailende aşcılık mesleğini yapanlar olduğunu biliyoruz. Yemek yapıyor musun? Turk yemeklerini biliyor musun? Arkadaşım Natalia Zilio, yemek yapmayı cok iyi biliyor. Aynı zamanda kardeşim de yemek yapmayı cok sever. Ben cok fazla bilmiyorum ancak burada yemek yapmayı oğrenmek istiyorum. Herkes Turk mutfağının cok guzel olduğundan bahsediyor. Ben de burada yeni şeyler oğrenmeyi ve denemeyi istiyorum. İstanbul'da yaşamak en buyuk hayalimdi - Turkiye'de yaşayacağın icin heyecanlı mısın? İstanbul'a hic tatile gelemedim ama maclar icin bircok kez gelme fırsatı buldum. İstanbul'da yapabileceğin bircok şey ve ziyaret etmek istediğim bircok yer var. Bu guzel şehirde yaşayacağım icin oldukca heyecanlıyım. İstanbul'da yaşamak benim icin buyuk bir hayaldi ve sonunda gercekleşti. - Gabi, kendi voleybolunu nasıl tarif eder, nasıl bir oyuncudur? Uzun bir oyuncu olmadığım icin diğer kızlardan daha yetenekli ve zeki olmam gerekiyor. Bu yuzden cok fazla hata yapmamaya, akıllı oynamaya, ayaklarımı ve ellerimi hızlı kullanmaya calışıyorum. Oyunumu bu şekilde geliştirmeye calışıyorum. Turkiye Ligi'nde diğer takımlara ve cok iyi oyunculara karşı oynayacağımı biliyorum. Bu yuzden akıllı oynamalıyım. Kendime guveniyorum ve bunu her zaman sahaya yansıtmak istiyorum. internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Gabi: VakıfBank kacırılmayacak bir fırsattır