21-25 Ocak 2012 tarihlerinde, Ankara'da, 1998-1999 doğumlu sporcuların ve antrenorlerinin katıldığı kamp tamamlandı. 2014’un Yıldız Kız Milli Takımını oluşturma calışmalarına başlamak, 2012 yılında yapılacak Dunya Cocuk Oyunlarına katılacak takımın geniş kadrosunu belirleyebilmek ve bu yaş grubundaki sporcuların gelişimlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla 21-25 Ocak 2012 tarihlerinde, Ankara'da, 1998-1999 doğumlu sporcuların ve antrenorlerinin katıldığı kamp tamamlandı. Bu kamp suresince sporcular gunde tek antrenman yaptılar. Calışmalarda, kulup antrenorlerinin de gozlemci olarak katılmasıyla, her gun farklı bir tekniğin detaylarıyla ilgili calışmalar yapıldı. Sporcular antrenman suresinin dışında Gencler Ligi maclarını takip ettiler ve aşağıdaki eğitimleri aldılar; Marco Motta ve Alper Erdoğuş: Smac, parmak pası, manşet pas ve alttan servis konularında teorik eğitim Dr. İbrahim Yanmış ve Fizyoterapist İlkay Koc: Sporcu Sağlığı Dr. Sinem Mavili: Kız Sporcularda Gelişim Donemleri ve Menstruasyon Diyetisyen Merve Demirtaş: Sporcu Beslenmesi. Kampa katılan antrenorler de antrenmanlara katıldılar ve teknikleri uygularken yaşanan sorunları gozlemleme fırsatı buldular. Her akşam calışmaya katılan antrenorler ve Milli Takım antrenorleri Marco Motta ile Alper Erdoğuş toplantılar yaptılar. Toplantılarda her gun farklı bir tekniğin detaylı analizi, tekniğin gelişimi icin takip edilecek oğretim yontemleriyle ilgili sunumlar ve antrenorlerin antrenman sırasındaki gozlemleriyle ilgili tartışmalar duzenlendi. Kamp sonunda, katılımcı antrenorlere calışmalarla ilgili duşuncelerini sorduk. Omer Baydar (Fenerbahce): Cok faydalı bir kamp olduğunu duşunuyorum. Hepimiz kamp boyunca burada faydalı bilgiler edindik. Antrenorlerin kendi aralarında yaptığı toplantılar ve sporculara verilen seminerlerin cok fazla fayda sağlayacağını duşunuyorum. Bu yaş grubunun en iyi sporcuları birlikte calışarak kendi seviyelerini test edip eksikliklerini değerlendirme fırsatı yakaladılar. Bu projenin devam ettirilmesinin bu jenerasyonun gelişimine olumlu katkı sağlayacağını duşunuyorum. Marco Motta'nın hem antrenorlere hem de sporculara olan ilgisinin cok yuksek olması herkesin motivasyonlarına cok olumlu etkiler yarattı. Onur Carıkcı (Karşıyaka): Bu yaş grubunda ilk defa yapılan bu tarz projenin nasıl olacağını merak ederek buraya geldik. Birlikte gecirilen beş gunun sonunda yapılan calışmalarla, toplantılarla hem sporcular hem de antrenorler arasında guzel bir atmosfer yakalandı. Bu projenin gelecek icin cok iyi bir proje olduğunu ve buyuk bir potansiyele sahip bu jenerasyonun gelişmesine cok olumlu katkılar sağlayacağını duşunuyorum. Gokhan Hakan Yıldız (Gazi Universitesi): Burada yapılan calışmalardan buyuk keyif aldım. Sporcular kadar antrenorler icin de faydalı olduğunu duşunuyorum. Turk voleybolunun geleceği icin cok onemli olan bu projenin kesintiye uğramadan devam etmesini istiyoruz. Buraya katılan sporcular kuluplerine donduklerinde takım arkadaşlarına gorduklerini aktaracaklar. apılan Kulup antrenorlerinin projenin icinde olması kulup, Federasyon işbirliğinde sporcuların gelişmesine fazlasıyla katkıda bulunacaktır. Yalcın Erdoğan (Koc İ.O.O.): İyi bir proje olduğunu duşunuyorum. Ozellikle antrenorlerin calışmaların icinde olup neler yapıldığı konusunda bilgi sahibi olması cok onemli. Ayrıca bu yaş grubundaki cocukların nasıl eğitileceği konusunda, yapılan calışmalarla eksiklerimizi ve fazlalarımızı gorme fırsatı yakaladık. Kampa davet edilen sporcular dışında kulubumuze gittiğimizde diğer sporcularımızla da bu yonde calışarak onların da gelişimine daha da fazla katkı sağlayacağımızı duşunuyorum. Ebru Yonet (Arkas): Burada bulunduğum icin cok mutluyum. Bu yaş grubunun İki yıl onceden calışmaya başlamasını cok olumlu goruyorum. Ayrıca bu kampın sonunda oğrenmem gereken cok şey olduğunu gordum ve cok faydalı bir kamp sureci gecirdim. İleride milli takımlara oyuncu yetiştirirken neleri daha iyi yapmamız ve nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda fazlasıyla bilgi paylaşımında bulunduk. Ozellikle bu yaş grubundaki sporcuların gelişmek icin neye ihtiyac duydukları konusunda ve bu yaş grubunda uygulanması gereken antrenman yontemleri konusunda daha net bir goruşe sahip olduk. Kulubumdeki diğer sporcularla da bu yonde calışmalar yaparak onların da gelişimlerine bu yonde de sağlamak istiyorum. Kampın daha uzun surup daha da fazla detaya girip, daha uzun bir sureci gozlemlemek isterdim. Umarım bu calışmalar sureleri aratarak devam eder ve hem antrenorler hem de sporcular gelişimlerine katkı sağlarlar. Bu projede emeği gecen herekese teşekkur ederim. Hakkı Savur (Eczacıbaşı): Bu kampta iyi bir jenerasyona sahip olduğumuzu gormuş olduk. Oncelikle bu yaş grubuna Yıldız Milli takıma girmeden iki yıl once, kendi yaşıtlarının en iyileriyle birlikte calışmalar yaparak, kendi seviyelerini ve eksikliklerini gorme fırsatı sağlanmasını cok olumlu olarak goruyorum. Bu sporcuların antrenorlerinin burada olmasıyla da ortak hedefler doğrultusunda, antrenorlerin aynı dili konuşması yonunde olumlu adımlar atıldığını duşunuyorum. Turk voleybolunun gelişimi icin daha fazla antrenorun gelebilmiş ve bu calışmalardan faydalanmış olmasını isterdim. Gokhan Durmaz (İstanbul Vakıfbank): Oncelikle yapılan bu seminerlerden cok memnun olduğumu belirtmek isterim. Benim onerim bu seminerlerin ve anlatılanların bir CD'de toplanıp, Turkiye'nin her yerindeki antrenorlere gonderilmesi. İlgili herkesin bu bilgilere ulaşmasının antrenorlerin aynı dili konuşmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Turkiye Voleybol Federasyonunun bu konuda adım atmasının Turk voleybolun buyuk katkılar sağlayabileceğini duşunuyorum. Yapılan bu calışmalar icin cok teşekkur ediyorum. 26.01.2012 16:00 Voleybol Magazin __________________