Turk voleybolunun efsane pasoru Arzu Gollu, İstanbul'da kendisi icin duzenlenen etkinlikle voleybol kariyerini noktaladı. Voleybol camiası, 32 yıllık spor yaşamında 300 kez milli formayı giyen Gollu'ye, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda duzenlenen organizasyonla veda etti. Katılımcılara yonelik yaptığı konuşmada Arzu Gollu, aktif voleybol yaşamına veda ediyor olmaktan duyduğu uzuntuyu aktarırken, ''Vedalar, ayrılıklar zor oluyor ama bugunun akıllarda guzel bir şekilde kalmasını istiyorum. Ben 15 yıl milli takımda, 32 yıl da forma giydiğim kuluplerimizde yararlı olabildiysem, voleybolumuzun bugun geldiği noktaya katkı sağlayabildiysem ne mutlu bana'' diye konuştu. Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Unal Karabıyık, voleybol sporuna katkılarından dolayı Arzu Gollu'ye plaket verdi. Gollu'nun voleybola onemli katkı sağlamış isimlerden olduğunu vurgulayan Karabıyık, ''Bugun Arzu Gollu'yu sporcu olarak uğurluyoruz ancak bu kapıyı antrenor veya yonetici olarak geldiği gun tekrar acmak uzere uğurluyoruz. Tum sevdikleri ve sevenleriyle onu voleybolcu olarak son kez alkışlıyoruz, bu da cok zor. Kendisini voleybolun icinde yine defalarca alkışlayacağımızın umudunu taşıyorum'' ifadelerini kullandı. Etkinlikte ayrıca, spor yaşamında iz bırakan cok sayıda kişiye Arzu Gollu tarafından, uzerinde ''Son Pas'' yazan birer atkı ile yıldız şeklinde birer madalya takdim edildi. Arzu Gollu'nun forma giydiği takımların formalarını giyen sporcular, saha kenarını ellerinde balonlarla sararken, skorbordda ise Arzu Gollu'nun spor yaşamı fotoğraflarla birlikte sesli olarak aktarıldı. Organizasyon, Turkiye ile Almanya bayan milli takımları arasında gercekleştirilecek hazırlık mucadelesi oncesinde sona erdi. Arzu Gollu'nun kariyeri Spora 1979 yılında Eczacıbaşı Jimnastik takımında başlayan Arzu Gollu, 2 yıl sonra voleybol takımına gecti. 1986'da ise Eczacıbaşı Voleybol A Takımı'na secilen Arzu, 17 yıl Eczacıbaşı'nda forma giydi. Milli sporcu, Eczacıbaşı'nın yanı sıra, Galatasaray, Emlakbank, Beşiktaş, Karşıyaka ve Vakıfbank Turk Telekom kuluplerinde de mucadele etti. Kulup takımlarında 9 kez Turkiye şampiyonluğu yaşayan, Turkiye Kupası'nı 3, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 2 kez havaya kaldıran Arzu Gollu'nun kariyerinde, Liseler Dunya Şampiyonluğu, 2 kez Avrupa Şampiyon Kulupler Kupası ikinciliği, 1 kez Challenge Cup Şampiyonluğu, 1 kez CEV Cup ucunculuğu, Bahar Kupası Şampiyonluğu ve Akdeniz Oyunları ikinciliği de bulunuyor. Eurosport __________________