2019-2020 sezonu oncesi ust duzey gelişim semineri İstanbul’da yapıldı
Voleybol0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- 2019-2020 sezonu oncesi ust duzey gelişim semineri İstanbul’da yapıldı
-
06-10-2019, 07:13:47Turkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Tum Voleybol Antrenorleri Federasyonu (TVOLAF) birlikte gercekleştirdiği 2019? 2020 sezonu oncesi Ust Duzey Gelişim Semineri, bugun (02 Ekim 2019, Carşamba) İstanbul Bostancı Green Park Otel’de yapıldı. Seminere; TVF Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, TVOLAF Genel Başkanı Bulent Meric, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Goksu, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi ve Basın Sozcusu Kurtaran Mumcu, TVF Erkek Milli Takımlar Koordinatoru Semih Oktay, TVF Eğitim Kurulu Koordinatoru Prof. Dr. Selda Bereket Yucel, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenoru Giovanni Guidetti, A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenoru Nedim Ozbey, Vestel Venus Sultanlar Ligi, Efeler Ligi, 1. ve 2. Liglerde gorev yapan başantrenor ve yardımcı antrenorler ile basın mensupları katıldı. Seminerde acılış konuşmasını yapanTVOLAF Genel Başkanı Bulent Meric; “TVF ile birlikte gercekleştirdiğimiz 2019? 2020 sezonu oncesi Ust Duzey Gelişim Seminerine hepiniz hoş geldiniz. Ankara, İstanbul, Mersin ve Bursa Voleybol Antrenorleri Derneği olarak birleşerek Tum Voleybol Antrenorleri Federasyonu’nu kurduk. Yeni bir derneğiz. TVOLAF olarak amacımız voleybola gonul veren, emek veren tum antrenorlerimize en sağlıklı şekilde eğitimlerini verebilmek ve belli bir seviyeye getirebilmektir. Şimdiden seminerinizin sağlıklı ve başarılı gecmesini diliyorum.” dedi. Erkek Milli Takımlar Koordinatoru Semih Oktay; “2019? 2020 sezonu oncesi Ust Duzey Gelişim Seminerine hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Eminim ki her insan, yapmış olduğu bir işte başarılı olmasının en onemli faktorun eğitim olduğunun farkındadır. Voleybolda gelişmelere acık olmak, oğrenmek ve araştırıcı olmak, başarılı olmamızı sağlayacak unsurlardır. Dunya voleybolu hızla gelişiyor. Kurallar, teknik ve guc calışmaları, taktik anlayış ve takım yonetim sistemleri hızla gelişim gostermekte ve değişmektedir. Bu değişim ve gelişime uyum sağlamamız ulke voleybolu icin cok buyuk bir onem arz ediyor. Dun doğru bildiğimiz bazı uygulamaların bugun icin yanlış sonuclar verebildiğini goruyoruz. Başarılı olmak icin, başarılı niteliklere sahip oyuncular yetiştirmeliyiz. Bu konuda en onemli gorev şuphesiz ki siz değerli antrenorlerimize duşuyor. Voleybol yeteneklerini kişilik, teknik ve guc olarak istenilmiş seviyeye getirebilmiş sporcular yetiştirmek ve takımlar yaratmak ulke voleybolumuzun gelişmesi icin buyuk onem taşımaktadır. Bunun icin de tum antrenorluk bilgilerimizin ve donanımızın uluslararası seviyede olması gerekir. Gunumuzde bilişim teknolojileri sayesinde artık her konudaki bilgilere, yeterli araştırmalar yapılarak ulaşabilmesi son derece kolay bir hale geldi. Ulke voleybolu son donemde hızlı bir gelişim gostermekte. Cok kısa bir donemde federasyon olarak yonetim ve olanaklar konusunda tahmin edemediğimiz şekilde bir buyume sağladık. Tum spor kamuoyu tarafından şu anda en başarılı federasyon olarak gosteriliyoruz. Bu başarıyı surdurebilir hale getirmek icin antrenorler olarak gerekli calışmaları yaparak katkı sağlamalı ve ayak uydurmalıyız.” TVF Eğitim Kurulu KoordinatoruProf. Dr. Selda Bereket Yucelise; “2019? 2020 sezonu oncesi ust duzey gelişim seminerine hepiniz hoş geldiniz. Eğitim Kurulumuz voleybolun icinden gelen isimlerden oluşmaktadır. Eğitim Kurulu olarak amacımız teori olarak olaylara bağlı kalmayıp, antrenorlerimizin kendilerini geliştirme konusunda geri kalmamalarını istedik. Amacımız ikisinin arasında kopru olabilmek. Voleybol hızla gelişmekte, antrenorlerimizde bu değişime ayak uydurmak zorundadır. Bu değişime de uyum sağlamanın en onemli yolu eğitimden geciyor. Eğitim Kurulu olarak bu konuda sizlere her turlu desteği vermeye devam edeceğiz. Sizlerin huzurunuzda bu seminerin gercekleşmesinde emeği olan başta Federasyon Başkanımız Mehmet Akif Ustundağ olmak uzere herkese cok teşekkur ediyorum” şeklinde konuştu. Turkiye Voleybol Federasyonu BaşkanıMehmet Akif Ustundağseminerde yaptığı konuşmada; “TVOLAF ile birlikte gercekleştirdiğimiz 2019? 2020 sezonu oncesi Ust Duzey Gelişim Seminerine hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Antrenorluk de dahil olmak uzere voleybolun her kademesinde gorev yaptım. Şundan emin olmanızı istiyorum ki; gorevimizin son gunune kadar tum şartlarınızı daha iyi hale getirmek icin her turlu maddi ve manevi desteği vereceğiz. Turk spor kamuoyu tarafından en başarılı federasyon olarak kabul ediliyoruz. Kulupler ve milli takımlar duzeyinde de en başarılı takım spor branşı voleyboldur. Bu başarıdaki pay sahiplerinden biri de kulupler ve milli takımlarımızda gorev almış yerli ve yabancı antrenorlerimizdir. Tum emeği gecen antrenorlerimize teşekkur ediyorum. Turk voleybolu bugun en başarılı takım spor branşı olarak soz ediliyorsa bundan gurur duymalıyız. Cok değerli ve kıymetli, dunyada marka olmuş, başarılar elde etmiş antrenorlere sahibiz. Bundan sonraki surecte antrenorler icin yapılacak seminer, toplantı ve benzeri eğitim calışmalarını Tum Voleybol Antrenorleri Federasyonu ustlenecek. Antrenorlerimizi bir araya getirerek federasyonlaşmak hayalimizdi, bunu da gercekleştirdik. Misafirperveliğimizle, yapıcılığımızla marka olmuş bir ulke olduğumuzun altını cizmek istiyorum. Cok değerli antrenorlerimizin yanı sıra cok değerli oyuncularımız ulkemizde yer alıyor. Ulkemizin voleybol konusunda menfaati ne ise onu yapmaya hazırız. Yabancı antrenorlerde ulkemizde gorev yapıyorsa; başımızın uzerinde yeri vardır. Turk voleyboluna katkı sağladıkları ve değer kattıkları icin hepsine bir kez daha teşekkur ediyorum. Turk voleybolunu Avrupa ve dunyada en onemli yere, en başarılı noktalara getireceğiz. Bu seminerin Turk voleyboluna, Turk antrenorlerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, şimdiden seminerinizin sağlıklı ve başarılı gecmesini diliyorum. Konuşmaların ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenoru Nedim Ozbey, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenoru Giovanni Guidetti ve Arkas A Erkek Takımı başantrenoru Glenn Hoag, seminerde sunum gercekleştirdi. Seminerde ayrıca; TVF Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı Giovanni Guidetti ve A Milli Erkek Voleybol Takımı Nedim Ozbey’e, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Goksu, TVF Eğitim Kurulu Koordinatoru Prof. Dr. Selda Bereket Yucel’e, TVF Eğitim Kurulu Koordinatoru Prof. Dr. Selda Bereket Yucel de Arkas A Erkek Takımı başantrenoru Glenn Hoag’a seminere katkı ve katılımlarından dolayı teşekkur ederek plaket takdim etti. INTERNETHABER __________________