
Malzemeler :
• Kakaolu Pandispanya 3 adet
• Su 500 g
• Pasta kreması (cırpılmış) 750 g
• Bitter Kuvertur 300 g
• Yaprak Jelatin 8 adet
• Krem Şanti 700 g
• Şokolalı Dekor Hamuru 30 g
• Kakaolu Dekor Hamuru İcin
• Margarin 150 g
• Bademli Rulo 1 adet
• Pudra Şekeri 150 g
• Yumurta Beyazı 150 g
• Kakao 50-60 g
• Un 100 g
Hazırlanışı :
Turta cemberlerinin icleri sıvı yağ ile yağlanır ve uzerlerine pudra şekeri serpilir, sac tepsilerin uzerine oturtulur.
Kenarlarına onceden yapılmış dekorlu bademli rulodan konur. (Orneğin; cemberin derinliği 4 1/2 cm ise, keseceğimiz rulo 3 1/2 cm olmalıdır.
Cemberin yuksekliğinin yarısı kadar cikolatalı pandispanya yerleştirilir. Pandispanya şurup ile ıslatılır.
500g kaynamış suya 750 g, pasta kreması ilave edilerek kaynatılır. Krema cırpıldıktan sonra, onceden soğuk suda yumuşatılmış jelatin ve bitter kuvertur ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya şanti eklenir. Onceden hazırlanan cemberlere boşaltılıp, donması beklenir. Ustu ve yanları suslenir.
Kakaolu Dekor Hamuru
Margarin ile pudra şekeri cırpılır, yumurta beyazı azar azar yedirilir. Bu karışıma un ve kakao katılarak cırpılır. Ucunda yuvarlak duz duğ bulunan bir torbaya doldurulur. Tavanın tamamı yağlı kağıtla kaplanır. 1 cm boşluk bırakılarak kakaolu dekor hamuru bir uctan bir uca sıkılır. Hazırlanmış bademli rulo, kakolu hamurun uzerine dokulur, yaydırılır ve rulo şeklinde acılır. 200°C’lik fırında pişirilir.
__________________