6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sutlu sosu icin;
1 lt sut
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema
Karamel sosu : hazır kullanıldı
Trilece Yapılışı
Trilece artık hemen hemen hepimizin el attığı bir tatlı, bir de benim tarifimi denemenizi tavsiye ederim gercekten ben yaptım diye soylemiyorum ama on numara 😬😇
Oncelikle şekeri ve yumurtamızı beyazlaşana dek cırpıyoruz.
Burada dikkat etmemiz gereken en onemli nokta şekerle yumurtamızız iyi cırpılması.
Trilece de odak nokta budur diyebilirim kendimce.
Sonra kuru malzemelerimizi de ekleyip tahta kaşıkla alttan uste havalandırarak karıştıralım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dokelim ve 175°fırında yaklaşık 35- 40 dakika pişirelim.
Sosumuz icin robotumuz da kaymağı sutu ve şekeri koyup kopurene kadar cırpalım dolapta bekletelim.
Fırından cıkardığınız ters cevirelim soğumaya yakın ılıkken catalla delikler acıp dolapta beklettiğimiz sosumuzu uzerine dokelim.
Arkadaşlar ben normalde iki turlu de karamel sos denedim, hazır soslar daha da lezzetli geldiği icin bana paylaşım yaptığım trilece de hazır sos kullandım.
Evde yapacak olanlar icin karamel sos tarifi programda mevcut. Afiyet olsun

__________________