100 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı un
1. 5 su bardağı tozşeker
1 litre sut
1 paket vanilya
Arası icin
2 paket kakaolu biskuvi
1 paket sade biskuvi
Uzeri icin
Antep fıstığı
Ufalanmış biskuvi
Biskuvili Tavuk Goğsu Tarifi Yapılışı
Oncelikle yağımızı eritiyoruz.
Ardından unumuzu ilave edip 5 dk kısık ateşte yakmadan kavuruyoruz.
Ardından şekerimizi ilave edip bir dk kadar karıştırıyoruz.
Sutumuzu azar azar ilave edip topaklanmaması icin surekli karıştırıyoruz.
Goz goz olup kaynamaya başlayınca 2 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve vanilya ilave edip karıştırıyoruz.
Eğer topaklanma olduysa blendırla cırpabilirsiniz.
Kakaolu biskuvimizin ilk katını borcama yerleştiriyoruz.
Uzerine tavuk goğsunden biraz dokup yayıyoruz.
Tekrar kakaolu biskuvi doşeyip tekrar tavuk goğsu dokup yayıyoruz.
İki kattan sonra sade biskuvimizi yerleştiriyoruz.
Muhallebimiz bitene kadar bu islemi tekrarlıyoruz.
En son kalan tavuk goğsunu yayıp ılımaya bırakıyoruz.
Ilıyan tatlımızın uzerine mufin kapları yerleştitiyoruz ve geri kalan kısımlarına rondodan gecirdiğimiz biskuviyi serpiyoruz
Dikkatlice kapları cıkarıp antep fıstığıyla susleyip dolapta dinlendirdikten sonra tamamen soğuduğunda servise hazırlıyoruz afiyet olsun
⭐ benim borcamım buyuk olduğu icin 2 olcu kullandım sizde olculeri tepsinize gore ayarlayabilirsiniz

__________________