6 yaprak gullac
1 ,5 litre sut
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz kırığı (Fındık, fıstık, badem vs. )
Gullac Tarifi Yapılışı
▫️Sut bir tencereye alınır, icine şeker konulur ve şeker eriyene kadar ısıtılır. (Eğer cok ısındıysa kenarda ılıtın. Elinizi yakmayacak kadar ılık olmalı. Sıcak olursa, gullac hamur olur. )
▫️Buyuk boy borcama 1 adet gullac yaprağı yerleştirilir. (Yerleştirirken eşit olarak kırıyoruz. ) Uzerine 1 kepce şekerli sut karışımından dokulur ve daha sonra ceviz kırığından dağıtılır.
▫️Geriye kalan yapraklarda aynı şekilde ust uste uygulanır.
▫️En ust kata kalan sut gezdirilir, dolaba konur.
▫️3-4 saat dolapta dinlenen gullac sutunu cekmiş olur isterseniz ilave yarım su bardağı sut gezdirebilirsiniz.
▫️Daha sonra mutfak makasıyla dilimleyip dilediğiniz şekilde susleyebilirsiniz.

__________________