1 litre sut
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 kaşık margarin veya tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kremşanti
Ustu icin
2 paket hindistan cevizi
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
Oncelikle fırın tepsimizd Hindistan cevizini tepsiye serip bir kenarda bekletiyoruz.
Kakaolu muhallebisi icin tereyağ harici butun malzemeleri tencereye koyup karıştırarak orta ateşte balon balon olana kadar kaynatalım.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağını ekleyelim.
3-4 dakika boyunca mikserle karıştıralım.
Hindistan cevizi serili tepsimize eşit miktarda serelim ve soğumaya bırakalım.
Kremşentimizi 1 bardak soğuk su ile hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebimizin uzerine kremşentimizi seriyoruz ve buz dolabında 2-3 saat bekliyoruz.
Buzdolabından cıkardıktan sonra istediğimiz boyutlarda kesip sarıyoruz.
Uzerini istediğiniz şekilde susleyebilirsiniz ben cikolata sos kullanalım.
Afiyet olsun


__________________