"Madalyayı hissediyorum" (A) Milli Basketbol Takımı'nın deneyimli oyuncusu Kerem Gonlum, bir senedir ara verdiği basketbolu cok ozlediğini ve 2010 Dunya Şampiyonası'nın ilk macını dort gozle beklediğini soyledi. Gecen yıl Avrupa Şampiyonası icin milli takım kampında bulunduğu sırada, Efes Pilsen'in 2008-2009 sezonunda Fenerbahce Ulker ile yaptığı play-off final serisi macında doping yaptığı gerekcesiyle bir yıl men cezası alan Kerem Gonlum, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gecmişi geride bıraktığını ve sadece Dunya Şampiyonası'na konsantre olduğunu dile getirdi. Basketbolu cok ozlediğini ve basketbola ac olduğunu belirten tecrubeli oyuncu, ''Şampiyonada elimden geleni yapacağım. Arkadaşlarımla olduğum icin cok mutluyum. Duygulu anlar yaşıyorum. Maclar geldiğinde duygularım daha da farklı olacak. Yaşım 33 ve cok sayıda maca cıktım. Avrupa'nın buyuk salonlarında, buyuk atmosferlerinde oynadım. Ama Dunya Şampiyonası'nın ilk macı benim icin cok farklı bir duygu olacak. Şampiyonanın ilk macını dort gozle bekliyorum. İlk profesyonel macıma cıkmışım gibi bir heyecan olacak'' dedi. Kerem Gonlum, bir yıldır oynamadığını hatırlatarak, şunları soyledi: ''Boyle bir şampiyonanın Turkiye'de olması ve benim de bu buyuk organizasyonun icinde olmam buyuk bir şans. Kimseye nasip olmayacak bir durum. Bu şampiyonanın keyfini cıkarmaya calışacağım. Cezamdan sonra Efes Pilsen'de taşlar yerinden oynadı. Olay meydana geldiğinde kulubum kadroyu kurmuştu. Milli takımla Avrupa Şampiyonası'nı kacırdım. Hazırlıkların son aşamasına kadar takımdaydım. Sonra maalesef şampiyonayı kacırdım. Mutevazı olmayacağım. 33 yaşındayım ve milli takımda cok genc arkadaşımız var. Onlar beni seviyor ve sayıyor. Ben de onları cok seviyorum. Onlara en azından tecrubemle bir şeyler verebilirdim. Şansızlık oldu. Yapacak bir şey yok. Gecmişle yaşamam.'' Cezasının acıklanmasının ardından kamuoyunun kendisine verdiği destekten dolayı teşekkur eden milli oyuncu, ''Kotu bir olay yaşadım. Ama yıllardır oluşturmaya calıştığım imaj sonrası bana gelen tepkiler ve yaklaşımlar farklıydı. Ne ekersen onu bicersin. Kotu gunler yaşadım. Ama kotu gunlerim atlatmamda bu olay rol oynadı. Bundan sonra milli takım ve Efes Pilsen icin elimden geleni yapacağım'' dedi. -''BEN DE MADALYAYI HİSSEDİYORUM''- Kerem, milli takım olarak butun oyuncuların hedefinin aynı olduğunu ve kendisinin de madalya kazanacaklarını hissettiğini soyledi. Yavaş yavaş tempoyu arttırıp forma girmeleri gerektiğini anlatan milli oyuncu, ''İnşallah her şey yolunda gider. Ev sahipliği yapacağımız şampiyonada seyircimizin desteğiyle gidebileceğimiz yere kadar gitmeye calışacağız. Ben de madalya hissediyorum'' ifadelerini kullandı. Buyuk bir organizasyona ev sahipliği yapmalarının buyuk avantaj olduğunu kaydeden başarılı oyuncu, ''Her şey yolunda gitmeyebilir de, ancak herkes şunu bilsin ki terimizin son damlasına kadar sahada mucadele edeceğiz. Seyircimizin coşkusu ve sahada bizim enerjimizin birleşmesiyle bir sinerji oluşturup, inşallah beklediğimiz madalyayı ev sahipliği yaptığımız şampiyonada alacağız'' diye konuştu. İlk madalyalarını 2001'de Turkiye'de organize edilen Avrupa Şampiyonası'nda aldıklarını hatırlatan Kerem Gonlum, ''12 Dev Adam orada oluştu. İnşallah bu havayı yine yaşarız. Cok şey bizim elimizde. İyi takımız, kimyası cok iyi ve yıllardır beraber oynuyoruz. Bunun avantajını kullanmaya calışacağız. Şampiyonayı madalya ile kapatmak istiyoruz'' dedi. 24.07.2010 Kaynak : AA __________________